Рецепт Крокети з шпинату з сиром
Хрустка піджареної корочка і ніжна вершкова серцевина. Це дуже незвично і дуже смачно, повірте! Якщо ви любите пробувати нові страви і не боїтеся експериментів, обов'язково приготуйте їх!
опис приготування:
Вам подобається експериментувати на кухні і пробувати нові цікаві та смачні страви? Ось вам один з них — крокети з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою всередині. зацікавилися? Я детально розповім і покажу, як приготувати крокети з шпинату з сиром. Обов'язково приготуйте це блюдо, вийде смачно! Крокети можна подавати з соусом або зі свіжими овочами.
- шпинат заморожений— 100 грам(вже віджатий)
- сир твердий— 25-30 грам
- молоко— 1/2 склянки
- яйця— 1 штука
- Борошно пшеничне— 4-5 Ст. ложок(1 чайна ложка з гіркою для соусу бешамель, 1 столова ложка для клярі, інше для обвалки крокетов)
- Сухарі паніровочні— 3-4 Ст. ложок
- Оливкова олія— 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений— 1 щіпка
- сіль— 0,5 чайних ложки(за смаком)
- Перець чорний мелений— 1 щіпка
- Рослинна олія— 1 Склянка
Потім ножем нарізаємо шпинат, але не дрібніше.
Обсмажити чайну ложку борошна з невеликою гіркою на оливковій олії, додамо молоко і ретельно розмішуємо віночком, щоб не було грудочок. додаємо сіль (не забувайте, що сир теж солоний), мускатний горіх і чорний перець. Варимо до загустіння соусу, весь час помішуючи.
Додамо в соус шпинат і розмішати. поваримо ще 3-4 хвилини, нехай зі шпинату випарується ще трохи рідини.
Додамо дрібно натертий сир і перемішаємо.
Перекладаємо масу в миску. Це основа для наших крокетов. остужаем.
Потім чайною ложкою ділимо масу на частини і викладаємо на плоску тарілку. Якщо маса вийшла м'якою, можна відправити її на хвилин 10-15 в морозилку.
Ставимо рослинне масло в невеликому сотейнику, нехай нагрівається. Приготовим кляр. Збиваємо яйце зі столовою ложкою борошна в однорідну масу.
Обвалюють шпинатному-сирну масу в борошні.
Потім в яєчному клярі.
І обвалюють в сухарях.
Таким чином підготуємо все крокети. У мене їх вийшло 12 штук, розміром з волоський горіх.
Обсмажуємо крокети в розігрітій олії і викладаємо на паперові серветки, щоб вони ввібрали надлишок олії.
Деякі крокети у мене витекли — була порушена оболонка. Тому перед тим, як кидати крокети в киплячу олію, перевірте, чи добре ви їх запанірувати. Можна ще раз вмочити в кляр і в сухарі.
Ось такі смачні крокети вийдуть і у вас.
Подібні рецепти
Картопляні крокети з сиром
Нещодавно я познайомилася з цікавим рецептом. І хочу розповісти тепер вам про те, як приготувати картопляні крокети пісні. Якщо ви ще їх не робили, то обов'язково спробуйте. опис приготування: І як би вас ні злякало назву цієї страви, насправді все дуже просто. Це всього лише картопляне пюре, ...
Крокети з індичкою і солодкою картоплею
Рецепт приготування крокетов з солодкого картопляного пюре, вареної індички і молока з сальсою з журавлини, яблук, лука, родзинок і чилі. опис приготування: Крокети можна використовувати як гарнір. вершкового масла— 2 Ст. ложки молока— 1/4 склянки курячого бульйону— 1/4 склянки пюре з солодк...
Крокети з баклажанів
Крокети з баклажанів - це блюдо, яке обов'язково слід подавати гарячим. Воно обсмажується у фритюрі. Тому зверху у крокетов виходить апетитна хрустка скоринка, яка вам сподобається. опис приготування: Такі овочеві крокети можна подавати в якості закуски або ж гарнір до м'ясних або рибних страв...
Крокети з яєць
Рецепт закуски з шинки і яєць з гарніром і соусом. опис приготування: Яйця відварити круто, потім візьміть білки і порубати їх. Потім посоліть і перемішайте з гарячим молочним соусом, додавши сирий жовток. поставте охолодитися. Варені ж жовтки необхідно порубати, додавши до них така ж кількіс...
Крем зі шпинату
Ніжним кремом зі шпинату можна прикрасити бутерброди і тарталетки. А готується такий крем в лічені хвилини. До того ж, він дуже корисний. опис приготування: У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додати шпинат і варити приблизно 1 хвилину. Злийте воду в друшляк, промийте шпинат...