Рецепт Консервовані огірки без оцту

Рецепт Консервовані огірки без оцту
Кількість порцій: 20 Час приготування: 3 дн. 3 г. 0 хв.
Консервовані огірки без оцту готувати нескладно, головне — візьміть огірочки потрібного засолювального сорти і розміру. Добре робити огірки в невеликих банках, це зручніше, якщо сім'я невелика.

опис приготування:

Консервовані огірки без оцту виходять як бочкові — міцні, Сильний. Їх добре використовувати в блюда типу солянки або азу. Зверніть увагу, що на бродіння ми заливаємо банки розсолом з води і солі. Ложка солі з верхом на літр води. А цукор додаємо в кінці, перед закачуванням і то за бажанням, якщо вам подобається солодкуватий смак. Крім того, цукор прекрасний консервант, і тому консервовані огірки без оцту будуть добре зберігатися. Всі інші тонкощі розповіла в рецепті. успіхів!

  • огірки— 3 кілограма
  • вода— 1 літр
  • сіль— 1 Ст. ложка(з 1 літр води)
  • цукор— 1 Ст. ложка(з 1 літр води)
  • зелень (кріп, хрін, листя смородини, вишні,естрада)  — 1 За смаком
  • часник— 1 За смаком
  • перець горошок— 1 За смаком
Консервовані огірки без оцту - фото крок 1 У підготовлені банки розкласти вимиті огірки, зелень, спеції.

Консервовані огірки без оцту - фото крок 2 Гарячим розсолом заливаємо до горлечка, закриваємо марлею ставимо бродити на 3 діб.

Консервовані огірки без оцту - фото крок 3 Через три доби зливаємо розсіл, вичавлювати, кип'ятимо 15 хвилин. Додати цукор (по бажанню).
Огірки в банках два рази промиваємо холодною водою. Заливаємо гарячим розсолом і закочує.

Консервовані огірки без оцту - фото крок 4 Смачного!

Подібні рецепти

Консервовані патисони без оцту

Консервовані огірки з кетчупом

патисони консервовані — прекрасна закуска і заготівля на зиму. Існує безліч способів і варіантів консервації, пропоную консервувати овочі без використання оцту. опис приготування: Це класичний рецепт приготування консервованих патисонів без оцту. Плоди для консервації вибирайте трохи недоспели...

Кетчуп без оцту на зиму

Кетчуп без оцту на зиму

Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...

Консервовані огірки

Консервовані огірки

консервовані огірки — шикарна заготовка на зиму. найпрекрасніше, що такі огірочки можна вживати як окремо, без нічого, так і використовувати в інші страви. наприклад, в салат. опис приготування: Найпростіший рецепт консервованих огірків на зиму. УВАГА! У інгредієнтах представлений список припр...

Консервовані огірки з гірчицею

Консервовані огірки з гірчицею

Консервовані огірки з гірчицею виходять міцненьким, чудовий смак. відмінна закуска, гарнір і приємний компонент в салати — це все консервовані огірки з гірчицею. рецепт сімейний! опис приготування: Консервовані огірки з гірчицею дуже швидко готувати. Це дуже зручно, коли немає багато місця, щ...

Консервовані огірки з лимонною кислотою

Консервовані огірки з лимонною кислотою

Консервовані огірки з лимонною кислотою виходять ніжніше, ніж з оцтом. Цей рецепт я знайшла в старих записах і спробувала закатати кілька баночок. Дуже сподобалось. Можу поділитися з вами. опис приготування: Консервовані огірки з лимонною кислотою виходять смачними, трохи схожими на угорські м...