Рецепт Клафути с яблоками

Рецепт Клафути с яблоками
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ну, що ж, опять беремся за пироги. На этот раз печем шарлотку на иностранный манер. В сезон яблок этот пирог пойдет "на ура". ось, как приготовить клафути с яблоками легко и просто. запам'ятовуємо!

опис приготування:

Klafuti — это французский пирог, который очень похож на нашу излюбленную шарлотку. Разница в количестве муки. В клафути ее меньше, а потому пирог получается похожим на сладкий омлет. В совокупности с ароматными яблоками, изюмом и коньяком получается нечто изысканное, дающее наслаждение всем вкусовым рецепторам. До того ж, небольшое количество муки благоприятно сказывается на фигуре!

  • борошно— 100 грам
  • цукор— 100 грам
  • молоко— 300 мілілітрів
  • яйця— 4  штуки
  • яблука— 3-4 штук
  • Ізюм— 50-100 грам
  • ванілін— 1 штука
  • коньяк— 3 Ст. ложки(або ПЗУ, лікер)
  • сіль— 1 щіпка
Клафути с яблоками - фото крок 1 Просіваємо борошно через сито. Додаємо цукор і щіпку солі. Муку лучше брать, природно, самого высшего сорта. Все-таки это французский пирог.

Клафути с яблоками - фото крок 2 В муку вливаем постепенно молоко, тщательно размешивая комочки. Затем вбиваем яйца и взбиваем все миксером до однородной пышной массы. И не забудьте добавить ванилин для аромата!

Клафути с яблоками - фото крок 3 Яблука моем и очищаем от шкурки. В принципі, цього можна не робити (в смысле со шкуркой вкус не ухудшится). Но по французскому рецепту все должно быть нежно и воздушно. Режем тонкими дольками.

Клафути с яблоками - фото крок 4 Прежде чем начинать готовить, изюм лучше заранее замочить в коньяке. Если вы делаете пирог для детей и сильно боитесь за реакцию детского организма на алкоголь, то лучше обойтись и вовсе без него. Я же воспользуюсь традиционным рецептом и добавлю пикантности с помощью коньяка. В смазанную маслом форму выкладываем яблоки, посыпаем их изюмом. Оставшийся алкоголь смешиваем с тестом. Выливаем жидкое тесто поверх яблок, ставим выпекаться их в духовку при 180 градусах на 45-50 хвилин.

Клафути с яблоками - фото крок 5 Якщо ви хочете, чтобы ваш пирог получился более сытным и плотным, просто положите в тесто больше муки. Но это уже будет шарлотка. У нас же главное в тесте — яйця. дістаємо пиріг, ставим его остывать под полотенцем. Этот пирог имеет омлетную структуру и должен понравиться утонченным натурам. Смачного!

Подібні рецепти

Куриная печень с яблоками

Міні-клафути з ягодами

Раз в две-три недели запекаю куриную печень с яблоками. це — швидке в приготуванні і дуже смачне блюдо. На гарнир пойдут печеные яблочки. До того ж, куриная печень обойдется совсем недорого. опис приготування: Куриную печень с яблоками можно приготовить в духовке или на плите. Мій варіант — дл...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...