Рецепт Казан-шашлик

Рецепт Казан-шашлик
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Назва страв казан-кебаб розшифрувати нескладно — це м'ясо, приготоване в казані. Шалено смачна і проста в приготуванні альтернатива звичайному шашлику, коли ви відпочиваєте на природі.

опис приготування:

Приблизно до середини літа, після 2-3 виїздів на природу, шашлик надається і перестає радувати. У таких випадках я починаю експериментувати з приготуванням м'яса на багатті, і один з таких експериментів — це казан-кебаб.

По суті, це просто приготоване в казані м'ясо. Приготувати казан-кебаб навіть простіше, ніж шашлик (покласти в казан, почекав 40 хвилин — і майже), проте виходить він куди більш соковитим і, як на мене, цікавим.

словом, спробуйте, коли наступного разу поїдете на природу — НЕ шашликом адже єдиним, вірно?:)


  • баранина— 2 кілограма
  • сіль— 2 щіпки
  • зіра— — За смаком
  • Перець червоний мелений— — За смаком
  • Картопля— 2 штуки
  • Цибуля— 2-3 штук
  • сік лимонний— 1 Чайна ложка
  • зелень рубана— — За смаком
Казан-шашлик - фото крок 1 Для приготовления казан-кебаба, по суті, сгодится любое мясо — баранина, свинина, яловичина або телятина, но по моему субъективному мнению, лучше всего подходит именно баранина. Кусочек баранины должен быть с небольшим количеством жира, если с костямитоже ничего.

Казан-шашлик - фото крок 2 Нарезаем наше мясо на шашлычные кусочки. Если есть косточкинестрашно, рубим вместе с ними.

Казан-шашлик - фото крок 3 Теперь приправляем нарезанное мясо солью, молотым красным перцем и, обов'язково, зирой — без этого казан-кебабне казан-кебаб. перемішуємо, накрываем крышкой и оставляем примерно на 1 час.

Казан-шашлик - фото крок 4 Я дам Каструлі, на дно выкладываем две очищенных сырых картофелины (це робиться для того, чтобы мясо не купалось в собственном жире и не тушилось). Далее укладываем в казан, злегка змащений маслом, наше мясо.

Казан-шашлик - фото крок 5 Накрываем мясо крышкой — і на вогонь.

Казан-шашлик - фото крок 6 Готовится мясо в казане около 40 хвилин. вогонь, при цьому, должен быть равномерным, и пламя должно слегка касаться казана. Приблизительно на 30-ой минуте готовки под крышкой вся жидкость в казане выпарится и мясо начнет жаритьсятогда нужно будет разок снять крышку, перемешать мясо, вновь накрыть крышкой и оставить еще минут на 10.

Казан-шашлик - фото крок 7 Важным гарниром, а скорее даженеотъемлемой частью казан-кебаба является лук. Цибуля необходимо нарезать тонкими кольцами или полукольцами, приправить красным молотым перцем, рубленой зеленью и небольшим количеством лимонного сока. Перемішуємо і залишаємо.

Казан-шашлик - фото крок 8 Готовое мясо подаем вместе с подготовленным луком. Смачного!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Торт з сирним кремом

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...