Рецепт Казан-шашлик
Назва страв казан-кебаб розшифрувати нескладно — це м'ясо, приготоване в казані. Шалено смачна і проста в приготуванні альтернатива звичайному шашлику, коли ви відпочиваєте на природі.
опис приготування:
Приблизно до середини літа, після 2-3 виїздів на природу, шашлик надається і перестає радувати. У таких випадках я починаю експериментувати з приготуванням м'яса на багатті, і один з таких експериментів — це казан-кебаб.
По суті, це просто приготоване в казані м'ясо. Приготувати казан-кебаб навіть простіше, ніж шашлик (покласти в казан, почекав 40 хвилин — і майже), проте виходить він куди більш соковитим і, як на мене, цікавим.
словом, спробуйте, коли наступного разу поїдете на природу — НЕ шашликом адже єдиним, вірно?:)
- баранина— 2 кілограма
- сіль— 2 щіпки
- зіра— — За смаком
- Перець червоний мелений— — За смаком
- Картопля— 2 штуки
- Цибуля— 2-3 штук
- сік лимонний— 1 Чайна ложка
- зелень рубана— — За смаком
Нарезаем наше мясо на шашлычные кусочки. Если есть косточки — нестрашно, рубим вместе с ними.
Теперь приправляем нарезанное мясо солью, молотым красным перцем и, обов'язково, зирой — без этого казан-кебаб — не казан-кебаб. перемішуємо, накрываем крышкой и оставляем примерно на 1 час.
Я дам Каструлі, на дно выкладываем две очищенных сырых картофелины (це робиться для того, чтобы мясо не купалось в собственном жире и не тушилось). Далее укладываем в казан, злегка змащений маслом, наше мясо.
Накрываем мясо крышкой — і на вогонь.
Готовится мясо в казане около 40 хвилин. вогонь, при цьому, должен быть равномерным, и пламя должно слегка касаться казана. Приблизительно на 30-ой минуте готовки под крышкой вся жидкость в казане выпарится и мясо начнет жариться — тогда нужно будет разок снять крышку, перемешать мясо, вновь накрыть крышкой и оставить еще минут на 10.
Важным гарниром, а скорее даже — неотъемлемой частью казан-кебаба является лук. Цибуля необходимо нарезать тонкими кольцами или полукольцами, приправить красным молотым перцем, рубленой зеленью и небольшим количеством лимонного сока. Перемішуємо і залишаємо.
Готовое мясо подаем вместе с подготовленным луком. Смачного!
Подібні рецепти
Торт з сирним кремом
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...