Рецепт Карниярик

Рецепт Карниярик
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Фаршировані баклажани по-турецьки, або карниярик — фантастично смачна страва, приготувати яке можна і в домашніх умовах. Мій покроковий рецепт не дасть вам заплутатися в приготуванні.

опис приготування:

Хто їв в хороших турецьких ресторанах — того напевно не потрібно знайомити з таким блюдом, як карниярик. По суті, це блюдо не є якоюсь екзотикою, щось подібне з баклажанів і фаршу готують і в Росії, Україна. Однак тільки чітке дотримання правильної технології і використання свіжих, відповідних інгредієнтів (наприклад, фарш повинен бути саме яловичий, а не свинячий) дозволяє приготувати справжній карниярик — не гірше, ніж в кращих ресторанах Стамбула.

  • баклажани великі— 2 штуки
  • сіль— 2 чайних ложки
  • фарш яловичий— 500 грам
  • цибулина— 1 штука
  • помідори— 2 штуки
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • часник— 2 зубчики
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • петрушка свіжа— — За смаком
  • Вершкове масло— 2 Ст. ложки
  • Гострий перець— 4 штуки
Карниярик - фото крок 1 Баклажани потрібно розрізати уздовж навпіл. У миску з водою додати сіль і покласти баклажани розрізом вниз. Зверху притисніть баклажани чимось (наприклад, тарілкою), щоб вони потонули в воді. вимочуємо баклажани 30 хвилин, щоб з них пішла гіркота.

Карниярик - фото крок 2 У сковороді розігрійте масло, додайте яловичий фарш. Смажте до рожевого кольору (близько 4 хвилин), постійно помішуючи і розділяючи фарш на шматочки. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте ще 4 хвилини до м'якості цибулі.

Карниярик - фото крок 3 Помідори нарізаємо на круглі скибочки. Чотири скибочки залишаємо для сервірування, а все інше крупно нарізаємо і відправляємо в сковороду до фаршу. Слідом за помідорами додаємо в сковороду томатну пасту, часник, сіль і перець. готуємо ще 5 хвилин.

Карниярик - фото крок 4 Додаємо зелень і знімаємо з вогню.

Карниярик - фото крок 5 Баклажани дістаньте з води, ретельно промийте від солі, просушіть. Злегка посоліть і поперчіть.

Карниярик - фото крок 6 У великій сковороді розігрійте масло, викладіть баклажани надрізом вниз. смажте 3-4 хвилини.

Карниярик - фото крок 7 Розігрійте духовку до 190 градусів. Чайною ложкою видаліть трохи м'якоті з половинок баклажана, щоб вийшли своєрідні човники.

Карниярик - фото крок 8 Начините баклажани фаршем, зверху викладіть гострий перчик і часточку помідора. Поставте в розігріту духовку і запікайте 20 хвилин. Блюдо готово!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Бешбармак з куркою

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...