Рецепт Карниярик
Фаршировані баклажани по-турецьки, або карниярик — фантастично смачна страва, приготувати яке можна і в домашніх умовах. Мій покроковий рецепт не дасть вам заплутатися в приготуванні.
опис приготування:
Хто їв в хороших турецьких ресторанах — того напевно не потрібно знайомити з таким блюдом, як карниярик. По суті, це блюдо не є якоюсь екзотикою, щось подібне з баклажанів і фаршу готують і в Росії, Україна. Однак тільки чітке дотримання правильної технології і використання свіжих, відповідних інгредієнтів (наприклад, фарш повинен бути саме яловичий, а не свинячий) дозволяє приготувати справжній карниярик — не гірше, ніж в кращих ресторанах Стамбула.
- баклажани великі— 2 штуки
- сіль— 2 чайних ложки
- фарш яловичий— 500 грам
- цибулина— 1 штука
- помідори— 2 штуки
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- часник— 2 зубчики
- Перець чорний мелений— — За смаком
- петрушка свіжа— — За смаком
- Вершкове масло— 2 Ст. ложки
- Гострий перець— 4 штуки
У сковороді розігрійте масло, додайте яловичий фарш. Смажте до рожевого кольору (близько 4 хвилин), постійно помішуючи і розділяючи фарш на шматочки. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте ще 4 хвилини до м'якості цибулі.
Помідори нарізаємо на круглі скибочки. Чотири скибочки залишаємо для сервірування, а все інше крупно нарізаємо і відправляємо в сковороду до фаршу. Слідом за помідорами додаємо в сковороду томатну пасту, часник, сіль і перець. готуємо ще 5 хвилин.
Додаємо зелень і знімаємо з вогню.
Баклажани дістаньте з води, ретельно промийте від солі, просушіть. Злегка посоліть і поперчіть.
У великій сковороді розігрійте масло, викладіть баклажани надрізом вниз. смажте 3-4 хвилини.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Чайною ложкою видаліть трохи м'якоті з половинок баклажана, щоб вийшли своєрідні човники.
Начините баклажани фаршем, зверху викладіть гострий перчик і часточку помідора. Поставте в розігріту духовку і запікайте 20 хвилин. Блюдо готово!
Подібні рецепти
Бешбармак з куркою
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...