Рецепт Торт «Ясно сонечко»

Рецепт Торт «Ясно сонечко»
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ніжний кекс з ряжанкою, karamelizirovannoy Aiwo, родзинками і мармеладом.

опис приготування:

1 етап:

підготувати карамель з айви. Одну айву порізати тонкими-тонкими часточками - 3-4 мм, скласти в міні каструльку з щільною кришкою, налити 3 столових ложки води, зверху всипати 0,5 склянки цукру. Поставити на вогонь, трохи почне нагріватися і скипати, зробити найменший вогонь закрити кришкою, гасити 25 хвилин. Айву витягнути на тарілку з карамелі, дати охолонути. Другу айву натерти на середній або дрібній тертці.

2 етап:

змішати яйця, 1 склянка цукру,, додати м'яке масло і ряжанку, перемішати, додати другу айву натерту на тертці, борошно- просіяне з з чайною ложкою розпушувача і ванількой, все добре перемішати, додати нарізаний часточками мармелад, родзинки,добре розмішати. Викласти тісто ложкою в силіконову з отвором по центру або в змащену маргарином і присипану борошном залізну форму з отвором по центру , розрівняти і в духовку до випікання на 170-180 градусів. У мене дбав годину. вийняти, дати охолонути в формі 10 хвилин витягнути ,перевернув на тарелку, викласти красиво по верху по колу кільцем карамельні часточки айви, полити зверху Айвові карамеллю.


  • яйце— 2 штуки
  • цукор— 300 грам(1+0,5 склянки )
  • вершкове масло або маргарин— 100 грам
  • айва— 2 штуки(великі)
  • ряжанка— 1/2 склянки
  • розпушувач— 1 Чайна ложка(або порційний пакетик)
  • ванільний цукор— 1 Чайна ложка(або порційний пакетик)
  • родзинки— 50 грам
  • мармелад— 50 грам(я брала різнокольорові цукерки Джеллі)
1 етап:

підготувати карамель з айви. Одну айву порізати тонкими-тонкими часточками - 3-4 мм, скласти в міні каструльку з щільною кришкою, налити 3 столових ложки води, зверху всипати 0,5 склянки цукру. Поставити на вогонь, трохи почне нагріватися і скипати, зробити найменший вогонь закрити кришкою, гасити 25 хвилин. Айву витягнути на тарілку з карамелі, дати охолонути. Другу айву натерти на середній або дрібній тертці.

2 етап:

змішати яйця, 1 склянка цукру,, додати м'яке масло і ряжанку, перемішати, додати другу айву натерту на тертці, борошно- просіяне з з чайною ложкою розпушувача і ванількой, все добре перемішати, додати нарізаний часточками мармелад, родзинки,добре розмішати. Викласти тісто ложкою в силіконову з отвором по центру або в змащену маргарином і присипану борошном залізну форму з отвором по центру , розрівняти і в духовку до випікання на 170-180 градусів. У мене дбав годину. вийняти, дати охолонути в формі 10 хвилин витягнути ,перевернув на тарелку, викласти красиво по верху по колу кільцем карамельні часточки айви, полити зверху Айвові карамеллю.


Подібні рецепти

Консервированная черешня

Пісні горохові пиріжки

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...