Рецепт Пряники з полби

Рецепт Пряники з полби
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Давно хотілося приготувати пряників до чаю. І тут раптом згадала, що найсмачніші пряники — це пряники! ось, як приготувати пряник з полби по старорусскому рецептом.

опис приготування:

пряники, це, по суті, торт, тільки з пряниковим смаком. хоча, яка різниця? Це ж все умовності. У кожної господині ту чи іншу страву виходить по-своєму. Так що називайте, як хочете, головне, щоб було смачно!

  • Борошно з полби— 300 грам
  • молоко— 1 Склянка
  • яйця— 3 штуки
  • Вершкове масло— 100 грам
  • цукор— 50-100 грам
  • какао— 5 Ст. ложок
  • розпушувач— 15 грам
  • обкладинка— 1 Чайна ложка
  • горіхи— 50 грам
  • цукати— 50 грам
  • Згущене молоко варене— 1 штука
  • ванілін— 1 штука
  • сіль— 1 щіпка
Пряники з полби - фото крок 1 Для початку потрібно розтерти борошно з розм'якшеним вершковим маслом. Борошно у вас може бути будь-який. Але я взяла борошно з полби. Таке борошно корисніше. Вона змолота із стародавніх сортів дикої пшениці, якої харчувалися наші предки на Русі. І тому були здорові! Таку борошно не потрібно просівати, адже вона цільнозерновий. Просто збийте її руками.

Пряники з полби - фото крок 2 Тепер збиваємо яйця з молоком і цукром. додаємо корицю, ванілін і розпушувач. Насипаємо дрібку солі. Поступово всипаємо в цю рідку суміш борошно, постійно помішуючи, щоб не залишилося грудочок.

Пряники з полби - фото крок 3 У яєчно-борошняну суміш додаємо банку вареного згущеного молока. Ви можете купити готову, а можете зварити її самі. Для цього поставте бляшанку із звичайним згущеним молоком в каструлю з водою і кип'ятіть на тихому вогні 4 годину. Далі насипаємо какао і подрібнені, або цільні горішки — на ваш погляд. Туди ж насипаємо цукати, або нарізані сухофрукти. Все ретельно вимішуємо і переливаємо в змащену маслом глибоку форму.

Пряники з полби - фото крок 4 У розігріту до 180 градусів духовку ставимо нашу пряник. через 20 хвилин зменшуємо жар до 150 градусів. ще через 25 хвилин дістаємо готову ароматну випічку. Пряники можна подавати в гарячому і холодному вигляді. Наріжте її на шматочки, заваріть чаю - і пригощайте домашніх чудовою випічкою!

Подібні рецепти

Пряники » Slivovaya Лакомка»

Соус «томатний» для піци

Ідеальний варіант випічки для вечірнього чаювання! кількість порцій: 8 мука— 3 склянки яйце— 2 штуки йогурт— 50 грам цукор коричневий Містраль— 1 Склянка вершкове масло— 200 грам сода— 0,5 чайних ложки сливове варення— 150 грам Яйця збиває віночком, додаємо йогурт, розм'якшене вершкове мас...

Пряники з ревеню

Пряники з ревеню

На відміну від традиційних рецептів приготування пряники, цей варіант не передбачає використання меду. Основним компонентом тут є соковиті черешки ревеню. Виходить незвично і смачно! опис приготування: Пряники на основі ревеню виходить, ароматної, ніжною, використовуйте вологу. Ягоди вишні від...

Пряники бананова пісна

Пряники бананова пісна

Ну, ось і дійшли ми з вами до ручки, так би мовити. Пост дає про себе знати! Доводиться міксувати продукти, вибираючи несподівані варіанти. Сьогодні я розповім, як приготувати пряник бананову пісну. опис приготування: Пряники готувати дуже просто. пісну — взагалі на раз-два! Не встигнете почат...

Пряники «Лакомка»

Пряники «Лакомка»

Ідеальний варіант випічки для вечірнього чаювання! кількість порцій: 5 мука— 3 склянки яйце— 2 штуки йогурт— 50 грам цукор коричневий Містраль— 1 Склянка вершкове масло— 200 грам сода— 0.5 чайних ложки(гашене оцтом) варення сливове— 150 грам Яйця збиває віночком, додаємо йогурт, розм'якшен...

Пряники з бананом

Пряники з бананом

дуже простенька, але від цього не менш смачна пряник в домашніх умовах - прекрасний варіант бюджетної випічки до чаю для всієї родини. дивіться, як приготувати пряник з бананом, і пробуйте! опис приготування: 1. Перед початком процесу потрібно включити духовку і розігріти її до 180 градусів. 2...