Рецепт Курка з арахісом
Курка з арахісом — трохи незвично слов'янському людині, але дуже смачна страва китайської традиційної кухні. правильно приготоване, JSB просто приречений на успіх. Готується дуже просто!
опис приготування:
Курка з арахісом (назва цієї страви на китайському — gunbao) — це справжній кулінарний шедевр. що, смак цієї страви дещо незвичний і, може бути, незвичний — але це ж не означає, що блюдо погане Навпаки — я зі свого досвіду можу сказати, що навіть консервативно (в кулінарному плані) налаштовані люди дуже позитивно відгукуються про цю страву, його спробувавши. А якщо ще і подати гостям замість вилок китайські палички, то вечеря перетвориться в дуже цікаве і веселе кулінарну подорож.
хай щастить! Не бійтеся експериментувати!
- курка— 1 штука
- арахіс— 1/2 склянки
- Перець чилі"— 1 штука
- Перець солодкий— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Зелена цибуля (перо) — 4 штуки
- Рослинна олія— 1/2 склянки
- Соєвий соус— 4 Ст. ложки
- борошно— 1 Ст. ложка
- Коричневий цукор— 2 чайних ложки
- імбир— — За смаком
Сладкий перец моем, очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо квадратиками.
Цибуля нарезаем крупной соломкой.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Небольшое количество зеленого лука оставляем для украшения готового блюда, а остальное используем в приготовлении.
Обробляє курку, нарезаем ее на филейные кусочки среднего размера. Кусочки с маленькими хрящиками и косточками тоже подойдут. Из оставшихся костей потом можно будет сварить суп, а вот для приготовления этого блюда нам нужна только куриная мякоть.
Вливаем в вок полстакана масла, ставимо на швидкий вогонь. Когда масло начнет потрескивать, забрасываем в вок наш арахис. обсмажуємо близько 1-2 хвилин, после чего арахис аккуратно достаем из вока и складываем куда-нибудь на тарелочку.
В оставшееся в воке масло бросаем куриную мякоть. Обжариваем ее на быстром огне до румяности.
Як тільки курка підрум'яниться, добавляем в сковороду нарезанный сладкий перец и целый острый перец. Продолжаем обжаривать еще около 10 хвилин.
Затем добавляем в вок измельченный лук и зубчики чеснока (якщо великі — розрізати навпіл, якщо невеликі — можно класть целиком).
через 10 минут зубчики чеснока достать из вока и выбросить (що, придется вылавливать их по всему воку), а вместо этого в вок положить измельченный зеленый лук и немного молотого имбиря (можно и мелко натертого свежего). Обсмажуємо ще близько 10-15 минут до мягкости всех ингредиентов.
Тим часом приготуємо соус. Для этого смешаем соевый соус, борошно, коричневый сахар и примерно полстакана теплой воды. Гарненько все перемішуємо, проціджуємо через сито.
По истечении вышеуказанного времени жарки курицы с овощами, добавляем в вок соус и арахис. перемішуємо.
помішуючи, готуємо ще 5-10 минут до нужной густоты соуса.
Снимаем с огня и немедленно подаем. Смачного!
Подібні рецепти
Глінтвейн з корицею
Куряче філе з арахісом — дуже просте в приготуванні блюдо домашньої кухні. Приготовлено за мотивами рецепта китайського блюда гонгбао, популярного в провінції Сичуань. смачно,! опис приготування: скажу відразу — серед інгредієнтів є кілька, бути може, не самих звичних нам інгредієнтів, які пра...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...