Рецепт Куряче філе в пікантному овочевому соусі

Рецепт Куряче філе в пікантному овочевому соусі
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 40 хв.
Куряче філе в пікантному овочевому соусі — дуже просте блюдо, яке рятує в випадках, коли потрібно приготувати щось смачне і оригінальне дуже швидко. Нічого складного — але який результат!

опис приготування:

взагалі, курка — це ідеальна штука в тих випадках, коли потрібно приготувати обід або вечерю на швидку руку. Особисто у нас в родині курка — чи не найпопулярніший буденний обід і вечерю, тому що після роботи часу і сил на якісь кулінарні шедеври вже немає, але і харчуватися дурницями не хочеться. Куряче філе в пікантному овочевому соусі — саме те смачне, оригінальне і досконале у смакову плані блюдо, яке можна приготувати і на ходу, після роботи, без особливого кулінарного натхнення. готуємо!

Рецепт курячого філе в пікантному овочевому соусі:

1. Курячі грудки відокремлюємо від кістки і розрізаємо навпіл. Кожен шматочок натираємо сіллю і перцем. Потім кожен шматочок курки гарненько обвалюють в борошні.

2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо шматочки курки.

3. Смажимо до готовності — по 7-10 хвилин з обох сторін на середньому вогні. Готовність перевірити нескладно: протикаємо ножиком, якщо випливає прозорий сік — значить, готова.

4. Поки курка смажиться в сковороді, займемося іншими інгредієнтами — Мельк narezhem цибулю, часник і зелень (у мене — базилік).

5. Обсмажену до готовності курку прибираємо з сковороди, а замість неї в ту ж сковороду кладемо цибулю і часник до золотистого. Якщо після смаження курки масла залишилося зовсім мало — зрозуміло, трошки додайте.

6. Коли цибуля і часник стануть золотистого кольору — додаємо вино і сік лайма.

7. Відразу слідом за цим додаємо в сковороду курячий бульйон і дрібно нарізані (ще краще — peretertye) томати. Зменшуємо вогонь до повільного і уварюємо соус до набуття потрібної консистенції.

8. Коли соус стане таким, як вам подобається — кладемо в нього курку, посипаємо базиліком, прогреваем і знімаємо з вогню.

Смачного!


  • Курячі грудки— 2-3 штук
  • сіль, перець— — За смаком
  • борошно— 2-3 Ст. ложок
  • Вершкове масло— 30 грам
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 6 зубчиків
  • Вино біле сухе— 120 мілілітрів
  • Сік лайма чи лимона— 15 мілілітрів
  • томати— 200 грам
  • бульйон курячий— 120 мілілітрів
  • базилік— — За смаком
взагалі, курка — це ідеальна штука в тих випадках, коли потрібно приготувати обід або вечерю на швидку руку. Особисто у нас в родині курка — чи не найпопулярніший буденний обід і вечерю, тому що після роботи часу і сил на якісь кулінарні шедеври вже немає, але і харчуватися дурницями не хочеться. Куряче філе в пікантному овочевому соусі — саме те смачне, оригінальне і досконале у смакову плані блюдо, яке можна приготувати і на ходу, після роботи, без особливого кулінарного натхнення. готуємо!

Рецепт курячого філе в пікантному овочевому соусі:

1. Курячі грудки відокремлюємо від кістки і розрізаємо навпіл. Кожен шматочок натираємо сіллю і перцем. Потім кожен шматочок курки гарненько обвалюють в борошні.

2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо шматочки курки.

3. Смажимо до готовності — по 7-10 хвилин з обох сторін на середньому вогні. Готовність перевірити нескладно: протикаємо ножиком, якщо випливає прозорий сік — значить, готова.

4. Поки курка смажиться в сковороді, займемося іншими інгредієнтами — Мельк narezhem цибулю, часник і зелень (у мене — базилік).

5. Обсмажену до готовності курку прибираємо з сковороди, а замість неї в ту ж сковороду кладемо цибулю і часник до золотистого. Якщо після смаження курки масла залишилося зовсім мало — зрозуміло, трошки додайте.

6. Коли цибуля і часник стануть золотистого кольору — додаємо вино і сік лайма.

7. Відразу слідом за цим додаємо в сковороду курячий бульйон і дрібно нарізані (ще краще — peretertye) томати. Зменшуємо вогонь до повільного і уварюємо соус до набуття потрібної консистенції.

8. Коли соус стане таким, як вам подобається — кладемо в нього курку, посипаємо базиліком, прогреваем і знімаємо з вогню.

Смачного!


Подібні рецепти

Куряче філе в апельсиновому соусі

Спагеті в яскравому овочевому соусі

Може бути, звучить дивно, але куряче м'ясо чудово поєднується з фруктами. Я готую куряче філе в апельсиновому соусі дуже давно, це мій коронний рецепт. Раджу і вам. опис приготування: Апельсин просочується курячим соком, і теж трохи змінює свій смак. Курка виходить солодкої, м'якою і ніжною. П...

Куряче філе в ніжному вершковому соусі

Куряче філе в ніжному вершковому соусі

Вкрай простий рецепт приготування курячого філе чудовий. Виходить шалено смачна страва, яке прикрасить собою святковий стіл, дозволить побалувати своїх близьких смачною вечерею. кількість порцій: 4 Курячі грудки— 2 штуки Сир з блакитною цвіллю— 80 грам вершки— 150 мілілітрів мак— 1 Ст. ложка Ро...

Куряче філе в сметанно-гірчичному соусі

Куряче філе в сметанно-гірчичному соусі

Куряче філе - саме по собі дуже ніжне блюдо, підходяще для всіх членів сім: від малого і до великого. А натуральний сметанно-гірчичний соус без шкідливих добавок робить курочку просто божественної! опис приготування: У кожної господині бувають моменти, коли хочеться побалувати сім'ю смачним і ...

Куряче філе в медово-гірчичному соусі

Куряче філе в медово-гірчичному соусі

Куряче філе в медово-гірчичному соусі — класичне блюдо з курки, рецепт якого є канонічним у французькій кухні. відмінне блюдо: готується в два рахунки, а виходить дуже святковим. опис приготування: Куряче філе в медово-гірчичному соусі — це осінній рецепт. І за кольорами це блюдо нагадує осінь...

Куряче філе в томатному соусі

Куряче філе в томатному соусі

Рецепт приготування курячого філе в томатному соусі. У процесі приготування куряче філе стає ніжним ароматним і дуже смачним. опис приготування: Куряче філе обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Для приготування томатного соусу використовують часник, базилік, помідори, борошно і біле вин...