Рецепт Курка з сочевицею

Рецепт Курка з сочевицею
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ніколи б не подумала, що запечена в рукаві курка буде так здорово поєднуватися з сочевицею. Гарнір з сочевиці відмінно підходить до курячого м'яса, так що ділюся рецептом курки з сочевицею.

опис приготування:

власне, сочевиця і курка в цьому рецепті готуються окремо і змішуються вже тільки на тарілці, однак це поєднання бачиться мені вельми цікавим і оригінальним. Для гарніру до курки найкраще використовувати червону сочевицю, хоча, думаю, можна пробувати і з жовтою. Ну, а безпосередньо курка за цим рецептом з фото виходить відмінною — з хрусткою скоринкою, м'яка і ніжна всередині. смакота!

Крім того, курка з сочевицею — це ще і відмінне гаряче блюдо для діабетиків. Дієтологи радять діабетикам частіше готувати птицю, а не м'ясо, причому не смажити, а варити або запікати. Ну, а сочевиця — це взагалі один з найкорисніших овочів для діабетиків. Тому, я вважаю, діабетики можуть взяти собі це блюдо на замітку — воно не те щоб корисне, але хоча б нешкідливе.


  • курка— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • розмарин гілочки— 3 штуки
  • Рослинна олія— 60 мілілітрів
  • морква— 200 грам
  • сочевиця червона— 200 грам
  • Цибуля зелена— 15 грам
  • кріп— 15 грам
  • петрушка— 15 грам
Курка з сочевицею - фото крок 1 Курицу сперва вымыть, обсушити. Затем растираем два зубчика чеснока и натираем ими нашу курицу. додаємо сіль, перець, розмарин, и кладем в рукав для запекания. запікаємо 50 хвилин при 190 градусах.

Курка з сочевицею - фото крок 2 На великій тертці натираємо моркву, кладем ее в глубокую кастрюлю и пассеруем в растительном масле около 5 хвилин.

Курка з сочевицею - фото крок 3 Добавляем к моркови чечевицу, перемешиваем и держим на небольшом огне еще 3-4 хвилини.

Курка з сочевицею - фото крок 4 Заливаем кастрюлю кипятком (вода должна едва-едва покрывать чечевицу), уменьшаем огонь и варим до практически полного испарения воды.

Курка з сочевицею - фото крок 5 Коли вода випарується — добавляем к чечевице нарубленную зелень, перемешиваем и на пару минут оставляем настаиваться под крышкой.

Курка з сочевицею - фото крок 6 Курочку достаем из рукава и подаем с чечевичным гарниром. Смачного!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Голубці з молодої капусти з фаршем і сочевицею

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...