Рецепт Курка з лимонною сальсою і гороховим пюре
Рецепт приготування смаженої на грилі курки в цитрусовом маринаді з сальсою з лимона, лука, оливкового масла і зеленого горошку і пюре з гороху зі шпинатом і м'ятою.
опис приготування:
Ситне блюдо зі смажених на грилі курячих грудок з сальсою і гороховим пюре нагодує всю сім'ю.
- курка:води— 4 склянки
- апельсинового соку— 3/4 склянки
- лимонного соку— 1/4 склянки
- часникового порошку— 2 чайних ложки
- чорного перцю— 1 Ст. ложка
- курячі грудки— 4 штуки
- гілочки чебрецю— 2 штуки
- рослинної олії— 4 чайних ложки
- цукру— 1 щіпка
- сіль і чорний перець— — За смаком
- сальса:лимон— 1 штука
- Порт-salotų— 4 чайних ложки
- винного оцту— 1 Ст. ложка
- петрушки— 4 чайних ложки
- меду— 3/4 чайних ложки
2. Коли маринад трохи холоне, занурити в нього курячі грудки і поставити в холодильник на 30 хвилин. Витягти курку з розсолу, висушити паперовою серветкою і відставити убік.
3. Приготувати горохове пюре. Відварити горох у великій каструлі з киплячою підсоленою водою протягом 1 хвилини. Викласти горошок в миску з крижаною водою.
4. Відварити шпинат і м'яту в одній каструлі, близько 5-10 секунд. Викласти в миску з горохом. зарезервувати 1/2 склянки крижаної води.
5. З горохової суміші ретельно видалити всю воду, викласти в чашу кухонного комбайна і подрібнити до консистенції пюре. Додати масло і цукор, перемішати. Приправити до смаку сіллю і перцем, відкласти в сторону.
6. приготувати сальсу. Дрібно нарізати цибулю і петрушку. Нагріти гриль або сковороду-гриль на сильному вогні. Натерти цедру з лимона. Змішати цибулю-шалот, оцет і дрібку солі в невеликій мисці, дати постояти 5 хвилин. Додати цедру, 1/3 склянки оливкової олії, зелень петрушки і мед, добре збити суміш. Приправити лимонний соус сіллю і перцем.
7. Змастити грати для гриля маслом. Злегка змастити курку лимонної сальсою. Обсмажити курку на грилі близько 5 хвилин з кожного боку. Розігріти горохове пюре на середньому вогні. Додати горох і варити до готовності, близько 5 хвилин.
8. Розділити горохову суміш серед тарілок. Зверху покласти по одній курячої грудях, полити сальсою і подавати.
Подібні рецепти
Домашні глазуровані пончики
Рецепт приготування смаженої на грилі курки з сальсою з помідорів, чилі і кінзи. опис приготування: Нагріти гриль до середньої температури, злегка змастити маслом грати. У неглибокому посуді перемішати разом 2 столові ложки соку лайма і часник, приправити сіллю і перцем. Додати курку і переміш...
Консервовані огірки з лимонною кислотою
Консервовані огірки з лимонною кислотою виходять ніжніше, ніж з оцтом. Цей рецепт я знайшла в старих записах і спробувала закатати кілька баночок. Дуже сподобалось. Можу поділитися з вами. опис приготування: Консервовані огірки з лимонною кислотою виходять смачними, трохи схожими на угорські м...
Кукурудзяні коржі з яловичиною і сальсою
Рецепт приготування кукурудзяних коржів з яловичиною і сальсою з редису і авокадо. опис приготування: нагріти духовку, вистелити деко алюмінієвою фольгою, відкласти в сторону. У мисці обережно перемішати разом авокадо, редис, Kinzu, чилі, сік лайма і масло, приправити сіллю. Накрити поліетилен...
Картофельное пюре с грибами
Картофельное пюре с грибами — відмінний рецепт, який розповість вам, как при помощи блендера приготовить картофельное пюре на новый лад. Обжаренные грибы придадут блюду особую изюминку — спробуйте. опис приготування: Картофельное пюре с грибами — достаточно вкусное и сытное блюдо, которое можн...
Картопляний суп-пюре з сиром
Що може бути простіше і звичніше картопляного супу, запитаєте ви? І матимете рацію. Але не всі рецепти цього супу так прості. опис приготування: Зробіть цей суп незвичайним. Картопляний суп-пюре настільки м'який, оксамитовий і ніжний, що, я впевнена, вам захочеться приготувати його знову і зно...