Рецепт Королівський торт без борошна
оригінальний десерт, в основі якого повітряні коржі з безе і волоських горіхів, перешаровані смачним шоколадним кремом на жовтках. Це чудове і неймовірно гармонійне поєднання. Спробуйте!
опис приготування:
При приготуванні цього торта, особливу увагу слід звернути на процес випікання безе. Дуже важливо, щоб корж добре підсох, але при цьому не підгорів. Тому, як тільки він набуде карамельний колір, необхідно припинити нагрівання і при необхідності дати безе досохнуть в вимкненій духовці.
- яйця курячі— 5 штук
- Цукровий пісок— 200 грам(120 г — в безе, 80 г — в вершках)
- горіхи волоські— 150 грам
- Вершкове масло— 100 грам
- Крохмаль картопляний— 15 грам
- Какао-порошок— 10 грам
- молоко— 50 мілілітрів
- ром (коньяк) — 15-20 мілілітрів
Відокремте білки від жовтків і збийте білки з 120 грамами цукру в стійку піну.
Всипте в збиті білки картопляний крохмаль і акуратно перемішайте знизу вгору.
Додайте в білкову масу підготовлені горіхи, залишивши трохи для декору, і обережно перемішайте за допомогою лопатки або ложки.
Розподіліть безе по застеленому пергаментом деку шаром товщиною 7-10 мм. Випікайте корж при температурі 170-180 градусів протягом 15-20 хвилин, а потім знизьте температуру до 140-130 градусів і досушити безе протягом ще 15-20 хвилин.
Поки випікається безе, з'єднайте в ковші жовтки, цукор, що залишився (80 грам) і молоко, а потім проваріть масу на повільному вогні до загусання, перемішуючи її віночком щоб уникнути появи грудочок.
Дайте заваренной желтковой масі охолонути до кімнатної температури і додайте при збиванні до м'якого масла.
Всипте в крем какао-порошок і влийте ром, добре збийте і охолодіть.
Вийміть готовий корж з духовки і дайте йому повністю охолонути.
Розріжте корж на 3-4 частини за допомогою гострого ножа і по черзі змажте шоколадним кремом.
Зберіть торт і декорують його невеликою кількістю горіхів, залиште в холодильнику на 2-3 годину, щоб він просочився.
Готовий "; Королівський" торт без борошна виходить ніжним, повітряним і дивно смачним. Порадуйте себе і близьких цим чудовим десертом!
Подібні рецепти
Плов з грибами в мультиварці
Всі ми любимо картоплю, це не секрет. Але багато хто з нас готують тільки пару-трійку страв з неї. Я запропоную вам сьогодні для різноманітності ще два види салату з картоплі з оригінальними заправками. опис приготування: Ось два рецепта, як приготувати королівський картопляний салат. Обидва г...
Королівський паску
Рецептом королівського паски зі мною поділився приятель. Вийшов неймовірно смачний паску! опис приготування: Приготуємо королівський паску в домашніх умовах. відразу попереджаю, вас чекає тривалий і досить трудомісткий процес приготування. Доведеться витратити цілий день, щоб приготувати чудов...
Королівський суп
Пропоную спробувати неймовірно смачний королівський суп з рибою і тигровими креветками. Перше блюдо постої в приготуванні, але ароматне і дуже корисне. опис приготування: Для приготування супу можна вибрати будь-яку білу або червону рибу. У мене білий амур, він вдало підходить для супу, дає см...
Крабовий салат «Королівський» з апельсином
Для всіх любителів експериментувати на кухні хочу показати дуже просту, але при цьому оригінальну і свіжу ідею, як приготувати крабовий салат "; Королівський" з апельсином. заінтриговані вже? опис приготування: Класичний салат з крабовими паличками доповнюють свіжим огірочком, рисом, різної зе...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...