Рецепт Копчена риба на природі

Рецепт Копчена риба на природі
Кількість порцій: 12 Час приготування: 7 г. 0 хв.
Для всіх любителів пікніків хочу запропонувати дуже цікаву і насправді зовсім нескладну ідею, як приготувати копчену рибу на природі з мінімумом підручних засобів. рекомендую ознайомитися!

опис приготування:

Чесно кажучи, мені завжди здавалося, що копчення - це щось за гранню фантастики. Однак зараз я можу сказати, що є фанатом копченої рибки і з задоволенням готую її будинку, а точніше на дачі.

  • риба— 6 штук
  • сіль— За смаком
1 Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що перед копченням рибку потрібно засолити. Якщо у вас дрібна риба, то можна солити її цілком, а ось середню і велику бажано випатрати попередньо.
натріть рибку (в даному випадку скумбрію) сіллю з усіх боків досить щедро і залиште годин на 6.

2 Після промийте рибку під проточною водою і обсушити паперовою серветкою. З такою заготівлею можна вирушати на природу.

3 Навіть якщо у вас немає коптильні, можна зробити відмінну копчену рибку. Для цього виройте в землі півметрову приблизно яму (в ширину за розміром решітки для гриля). До речі, якщо у вас і решітки немає, то можна скласти на невеликій відстані тонкі, але міцні палички.

4 Вниз відправте тирсу або маленькі гілочки (важливо, щоб вони були не смолистими!) і підпаліть. Вони при цьому повинні диміти, а не горіти.

5 На решітку викладіть рибку, надішліть її на імпровізовану коптильню.

6 Постійно перевертайте рибку, щоб вона коптів рівномірно.

7 Про готовність свідчитиме не тільки колір. Усередині рибка не повинна кровить, а її м'ясо повинно легко відходити від кістки.
От і все, просто і неймовірно смачно!

Подібні рецепти

Копчення риби на природі

Копчена риба (простий рецепт)

Копчена рибка завжди дуже смачна. Цей пам'ятний аромат димку ні з чим не сплутаєш!.. виявляється, її можна приготувати і самостійно, без якихось спеціальних пристосувань. опис приготування: Не знаю, як зробити копчення риби на природі? Тоді цей рецепт вам точно стане в нагоді. Замість риби мож...

Копчена риба в духовці

Копчена риба в духовці

У цьому рецепті я розповім, як приготувати копчену рибу в духовці. це, звичайно ж, не зовсім копчена риба в звичному для нас розумінні. Але все ж спробуйте і вам безумовно сподобається аромат. опис приготування: Як деревної тріски використовуйте такі сорти як вільха, яблуко, вишня, дублет або ...

Кета копчена

Кета копчена

Кета - це велика риба з червоним м'ясом, відрізняється приємним смаком. Основний секрет її приготування в копченому вигляді - це правильна засолювання. Детальніше - дивіться рецепт. опис приготування: Одним з важливих чинників успіху в копченні риби - це вибрати гарну, якісну тушку. Постарайте...

Копчена куряча грудка

Копчена куряча грудка

Копчене м'ясо люблять багато. І всі знають, що воно не дуже корисно. Але можна приготувати копчені грудки в домашніх умовах, без додавання шкідливих консервантів. М'ясо вийде ніжним і ароматним. кількість порцій: 6-8 Курячі грудки— 1 кілограм Соєвий соус— 50 грам імбир сушений— 1 Чайна ложка Ба...

Курка, копчена в коптильні

Курка, копчена в коптильні

Копченості - кращий винахід людства, напевно. Принаймні в області кулінарії. Приготовлені своїми руками вони знаходять особливий смак. опис приготування: Таким способом можна коптити не тільки гомілки, але і стегна, стегенця або навіть цілу курку. Але у мене сьогодні під рукою виявилися саме г...