Рецепт Кашаячна на молоці
Важко переоцінити всю користь для нашого організму, яка міститься в цій приголомшливій каші. Їсти її потрібно як дорослим, так і діткам, для останніх найкраще варити кашу ячну на молоці.
опис приготування:
Найчастіше таку крупу готують для годування діток або ж в якості дієтичного страви, правда, у другому випадку її варять на воді. А в звичайному житті кашу ячну на молоці в домашніх умовах роблять вкрай рідко. Мабуть справа тут в тому, що мало хто підозрює, наскільки це блюдо багате різними вітамінами і мінералами. Насправді така каша одна з найкорисніших, і їсти її хоч зрідка варто абсолютно всім, тому зараз я розповім вам, як приготувати кашу ячну на молоці.
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо ячну крупу кілька разів і заливаємо її холодною водою, вимочувати крупу слід протягом 5-8 годин. Якщо ж часу особливо немає, крупу просто можна залити окропом і вже через годину вона буде готова до подальшої варінні.
2) Далі ми зливаємо з крупи залишки води і викладаємо її в каструльку, ставимо каструлю на вогонь. Заливаємо ячну крупу молоком, додаємо сіль і цукор за смаком.
3) Нехай каша кипить потихеньку на повільному вогні і вже через 15-25 хвилин вона повинна бути готова.
4) Додаємо в кашу шматочок вершкового масла, перемішуємо все і накриваємо каструльку кришкою, залишаємо кашу приблизно на пів годинки настоюватися.
Готову кашу можна подавати з варенням або свіжими фруктами, але я віддаю перевагу їсти її просо так. Приємного всім апетиту!
- Крупа ячна— 100 грам
- молоко 3,2% — 250 мілілітрів
- Вершкове масло— 50 грам
- цукор— За смаком
- сіль— За смаком
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо ячну крупу кілька разів і заливаємо її холодною водою, вимочувати крупу слід протягом 5-8 годин. Якщо ж часу особливо немає, крупу просто можна залити окропом і вже через годину вона буде готова до подальшої варінні.
2) Далі ми зливаємо з крупи залишки води і викладаємо її в каструльку, ставимо каструлю на вогонь. Заливаємо ячну крупу молоком, додаємо сіль і цукор за смаком.
3) Нехай каша кипить потихеньку на повільному вогні і вже через 15-25 хвилин вона повинна бути готова.
4) Додаємо в кашу шматочок вершкового масла, перемішуємо все і накриваємо каструльку кришкою, залишаємо кашу приблизно на пів годинки настоюватися.
Готову кашу можна подавати з варенням або свіжими фруктами, але я віддаю перевагу їсти її просо так. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Тайванські булочки зі свининою
Рецепт приготування каші з ячної крупи. опис приготування: Ячна крупа являє собою подрібнені ячмінні зерна. На відміну від перлової крупи ячна крупа не шліфується, тому в ній міститься більше клітковини. Ячна каша набагато більш ніжна і м'яка, ніж перловка. Ячна каша буде дуже корисна тим, хто...
Кашаячна з гарбузом
Каші з гарбузом - відмінні сніданки! особливо восени, поки гарбуз солодка і соковита. Зваріть ячну кашу, додавши в неї гарбуз і почніть ранок з користю! опис приготування: Крім користі і смаку, добавка гарбуза саме до ячної крупі дозволяє приготувати красиве блюдо насиченого кольору замість сі...
Паска на молоці
Рада поділитися рецептом смачного і швидкого паски на молоці, при цьому він гарантовано вийде у кожного, а результат точно не розчарує, головне, що його дуже просто готувати. опис приготування: Готувати паски на молоці дуже просто і швидко. Вони точно вийдуть у кожного, якщо слідувати рецептур...
Каша з гарбуза на молоці (без крупи)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати кашу з гарбуза на молоці (без крупи). Це неймовірно просте, але дуже корисне і буквально ідеальне блюдо для сніданку! Вона дуже ніжна, ароматна і смачна. опис приготування: Іноді хочеться приготувати швидкий, але смачний і корисний сніданок. Ідеальним ва...
Каша з гарбуза на молоці
Гарбузова каша дуже смачна не тільки з рисом або пшоном, але і сама по собі. Якраз такий варіант я вам і пропоную спробувати з рецептом каші з гарбуза на молоці. Солодка і корисна каша для всіх! опис приготування: Мені до душі гарбузова каша пюре. Шматочками я звикла готувати її або з рисом, а...