Рецепт Картопля з соусом чилі
Рецепт приготування смаженої картоплі з часником і соусом з чилі, горіхів, оливкового масла і помідорів.
опис приготування:
Соус можна зробити за 2 тижні наперед і зберігати в холодильнику. Ви можете використовувати його для бутербродів з сиром, яєць, риби на грилі і смаженого м'яса.
- Ancho перець чилі— 5 штук(соус)
- мигдалю— 2 Ст. ложки(соус)
- лісових горіхів— 2 Ст. ложки(соус)
- хліба— 1 скибочку(соус)
- консервованих помідорів— 1/3 склянки(соус)
- часнику— 1 зубчик(соус)
- петрушки— 1 Ст. ложка(соус)
- лимона, соку— 1/2 штуки(соус)
- винний оцет— За смаком(соус)
- сіль— За смаком(соус)
- картоплі— 650 грам
- часнику— 4-5 зубчиків
- лаврові листки— 2 штуки
- гілочок чебрецю— 6 штук(плюс 2 столові ложки листя чебрецю)
- соусу Romesco— 1 Склянка
- петрушки— 2 Ст. ложки
- сіль і мелений чорний перець— За смаком
2. Розігріти велику сковороду на сильному вогні протягом 2 хвилин. Додати 2 столові ложки оливкової олії і підсмажити шматок хліба з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. остудити. Нарізати хліб кубиками розмірами 2,5 см і відкласти в сторону.
3. Нагріти сковороду на сильному вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії і чилі, смажити 1-2 хвилини. Додати помідори і 1/2 чайної ложки солі. Смажити протягом 2-3 хвилин, часто помішуючи, поки томатний сік не випарується. Вимкнути вогонь. У кухонному комбайні перемішати підсмажені горіхи з подрібненим часником і підсмаженим хлібом.
4. Додати томатну суміш і перемішувати протягом 1 хвилини. Поки комбайн працює, повільно влити 1 стакан оливкового масла і перемішати до однорідної маси. Додати подрібнену петрушку, приправити за смаком лимонним соком, винним оцтом і сіллю.
5. Викласти нарізану картоплю в сковороду і перемішати з 2 столовими ложками оливкової олії, часником, лавровим листом, гілочками чебрецю і сіллю. Накрити кришкою і смажити картоплю до готовності, від 30 до 50 хвилин. Прибрати гілочки чебрецю і очистити часник.
6. налити залишилися 2 столові ложки масла у великій сотейник, нагріти на сильному вогні, додати картоплю і злегка розім'яти за допомогою шпателя. Посипати листям чебрецю, сіллю, перцем і смажити протягом 6-8 хвилин, до хрусткої скоринки. Потім перевернути картоплю і смажити до хрусткої скоринки з іншого боку.
7. Приправити соусом Romesco, додати часник, подрібнену петрушку і перемішати. Подавати картопля з соусом чилі.
Подібні рецепти
Соус «Сацик»
Для сирного соусу візьміть плавлений або твердий сир. І той і інший відмінно плавляться в молоці або у вершках. додайте часник, улюблені спеції і зелень - і соус готовий. дивіться рецепт. опис приготування: Поставте варитися порізаний шматочками картоплю. Воду соліть за смаком. Приготуйте з те...
Картопля під грибним соусом
Поєднання грибів і картоплі вже давно прийнято вважати класичним. Напевно, стравами з печериць і картоплі вже нікого не здивуєш, але тільки є такі страви, від яких просто течуть слинки! опис приготування: Всім вже давно відомо, що приготований "; в мундирі" картопля набагато корисніше, ніж зви...
Картопля з грибами під сметанним соусом
Ви можете бути впевнені в тому, що якщо зробите на вечерю картопля з м'ясом, то близькі будуть ситі і задоволені. Так чому б не додати до цієї страви щось нове і цікаве? опис приготування: наприклад, пропоную вам обов'язково дізнатися, як приготувати картоплю з грибами під сметанним соусом. Га...
Картопля з соусом бешамель
Картопля виходить ну дуже смачним: просто пальчики оближеш! опис приготування: 1. Неочищений картопля покладіть у велику каструлю, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. варіть 20-30 хвилин, поки картопля не стане м'якою, але не почне розварюють...
Куряче чилі
Рецепт приготування курячого чилі. кількість порцій: 6 Курячі грудки— 1.5 кілограма Курячий бульйон— 1 Склянка Зелена цибуля— 1 Склянка(порізати) Цибуля— 1 Склянка(порізати) часник— 2 зубчики зелений чилі— 1 штука(рубаний) червоний чилі— 2 штуки(рубаний) Оливкова олія— 2-3 Ст. ложок(або рослинн...