Рецепт Картопля з соусом бешамель
Картопля виходить ну дуже смачним: просто пальчики оближеш!
опис приготування:
1. Неочищений картопля покладіть у велику каструлю, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. варіть 20-30 хвилин, поки картопля не стане м'якою, але не почне розварюються. злийте воду, картоплю очистіть і тонко поріжте скибочками.
2. Натріть зубчиком часнику вогнетривку сковороду. Покладіть в неї половину картоплі. Розігрійте духовку до 200 градусів.
3. Зробіть соус бешамель: для цього розтопіть вершкове масло з рослинним в ковші, додайте борошно. готуйте, помішуючи, 2 хвилини, потім повільно влийте молоко, приправити сіллю. готуйте, помішуючи, ще 4 хвилини, поки соус не загусне.
4. Вилийте половину соусу поверх картоплі в сковороді. Посыпьте половиной тертого грюйера. Викладіть залишився картопля, вилийте весь соус, посипте сиром, що залишився. запікайте 15 хвилин, подавайте відразу в тій же посуді.
- Картопля— 1,2 кілограма
- молоко— 1 літр
- Сир Грюйер— 80 грам
- Вершкове масло— 40 грам
- Борошно пшеничне— 1,5 Ст. ложки
- Оливкова олія— 1,5 Ст. ложки
- часник— 1 зубчик
- сіль— За смаком
2. Натріть зубчиком часнику вогнетривку сковороду. Покладіть в неї половину картоплі. Розігрійте духовку до 200 градусів.
3. Зробіть соус бешамель: для цього розтопіть вершкове масло з рослинним в ковші, додайте борошно. готуйте, помішуючи, 2 хвилини, потім повільно влийте молоко, приправити сіллю. готуйте, помішуючи, ще 4 хвилини, поки соус не загусне.
4. Вилийте половину соусу поверх картоплі в сковороді. Посыпьте половиной тертого грюйера. Викладіть залишився картопля, вилийте весь соус, посипте сиром, що залишився. запікайте 15 хвилин, подавайте відразу в тій же посуді.
Подібні рецепти
Картопля, запечений під соусом «бешамель»
Мені раніше був незрозумілий цей соус. Як він може поліпшити блюдо? виявляється, цей соус слід правильно готувати, використовуючи правильні спеції, і тоді блюдо досягне досконалості смаку. опис приготування: М'ясні котлети люблять практично всі. Багато готують це блюдо, але мало хто використов...
Картопля під часниково-сирним соусом
Для сирного соусу візьміть плавлений або твердий сир. І той і інший відмінно плавляться в молоці або у вершках. додайте часник, улюблені спеції і зелень - і соус готовий. дивіться рецепт. опис приготування: Поставте варитися порізаний шматочками картоплю. Воду соліть за смаком. Приготуйте з те...
Картопля під грибним соусом
Поєднання грибів і картоплі вже давно прийнято вважати класичним. Напевно, стравами з печериць і картоплі вже нікого не здивуєш, але тільки є такі страви, від яких просто течуть слинки! опис приготування: Всім вже давно відомо, що приготований "; в мундирі" картопля набагато корисніше, ніж зви...
Картопля з соусом чилі
Рецепт приготування смаженої картоплі з часником і соусом з чилі, горіхів, оливкового масла і помідорів. опис приготування: Соус можна зробити за 2 тижні наперед і зберігати в холодильнику. Ви можете використовувати його для бутербродів з сиром, яєць, риби на грилі і смаженого м'яса. Ancho п...
Картопля з грибами під сметанним соусом
Ви можете бути впевнені в тому, що якщо зробите на вечерю картопля з м'ясом, то близькі будуть ситі і задоволені. Так чому б не додати до цієї страви щось нове і цікаве? опис приготування: наприклад, пропоную вам обов'язково дізнатися, як приготувати картоплю з грибами під сметанним соусом. Га...