Рецепт Картопля з соусом бешамель

Рецепт Картопля з соусом бешамель
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Картопля виходить ну дуже смачним: просто пальчики оближеш!

опис приготування:

1. Неочищений картопля покладіть у велику каструлю, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. варіть 20-30 хвилин, поки картопля не стане м'якою, але не почне розварюються. злийте воду, картоплю очистіть і тонко поріжте скибочками.

2. Натріть зубчиком часнику вогнетривку сковороду. Покладіть в неї половину картоплі. Розігрійте духовку до 200 градусів.

3. Зробіть соус бешамель: для цього розтопіть вершкове масло з рослинним в ковші, додайте борошно. готуйте, помішуючи, 2 хвилини, потім повільно влийте молоко, приправити сіллю. готуйте, помішуючи, ще 4 хвилини, поки соус не загусне.

4. Вилийте половину соусу поверх картоплі в сковороді. Посыпьте половиной тертого грюйера. Викладіть залишився картопля, вилийте весь соус, посипте сиром, що залишився. запікайте 15 хвилин, подавайте відразу в тій же посуді.


  • Картопля— 1,2 кілограма
  • молоко— 1 літр
  • Сир Грюйер— 80 грам
  • Вершкове масло— 40 грам
  • Борошно пшеничне— 1,5 Ст. ложки
  • Оливкова олія— 1,5 Ст. ложки
  • часник— 1 зубчик
  • сіль— За смаком
1. Неочищений картопля покладіть у велику каструлю, залийте холодною водою, додайте чайну ложку солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. варіть 20-30 хвилин, поки картопля не стане м'якою, але не почне розварюються. злийте воду, картоплю очистіть і тонко поріжте скибочками.

2. Натріть зубчиком часнику вогнетривку сковороду. Покладіть в неї половину картоплі. Розігрійте духовку до 200 градусів.

3. Зробіть соус бешамель: для цього розтопіть вершкове масло з рослинним в ковші, додайте борошно. готуйте, помішуючи, 2 хвилини, потім повільно влийте молоко, приправити сіллю. готуйте, помішуючи, ще 4 хвилини, поки соус не загусне.

4. Вилийте половину соусу поверх картоплі в сковороді. Посыпьте половиной тертого грюйера. Викладіть залишився картопля, вилийте весь соус, посипте сиром, що залишився. запікайте 15 хвилин, подавайте відразу в тій же посуді.


Подібні рецепти

Котлети під соусом «бешамель»

Картопля, запечений під соусом «бешамель»

Мені раніше був незрозумілий цей соус. Як він може поліпшити блюдо? виявляється, цей соус слід правильно готувати, використовуючи правильні спеції, і тоді блюдо досягне досконалості смаку. опис приготування: М'ясні котлети люблять практично всі. Багато готують це блюдо, але мало хто використов...

Картопля під часниково-сирним соусом

Картопля під часниково-сирним соусом

Для сирного соусу візьміть плавлений або твердий сир. І той і інший відмінно плавляться в молоці або у вершках. додайте часник, улюблені спеції і зелень - і соус готовий. дивіться рецепт. опис приготування: Поставте варитися порізаний шматочками картоплю. Воду соліть за смаком. Приготуйте з те...

Картопля під грибним соусом

Картопля під грибним соусом

Поєднання грибів і картоплі вже давно прийнято вважати класичним. Напевно, стравами з печериць і картоплі вже нікого не здивуєш, але тільки є такі страви, від яких просто течуть слинки! опис приготування: Всім вже давно відомо, що приготований "; в мундирі" картопля набагато корисніше, ніж зви...

Картопля з соусом чилі

Картопля з соусом чилі

Рецепт приготування смаженої картоплі з часником і соусом з чилі, горіхів, оливкового масла і помідорів. опис приготування: Соус можна зробити за 2 тижні наперед і зберігати в холодильнику. Ви можете використовувати його для бутербродів з сиром, яєць, риби на грилі і смаженого м'яса. Ancho п...

Картопля з грибами під сметанним соусом

Картопля з грибами під сметанним соусом

Ви можете бути впевнені в тому, що якщо зробите на вечерю картопля з м'ясом, то близькі будуть ситі і задоволені. Так чому б не додати до цієї страви щось нове і цікаве? опис приготування: наприклад, пропоную вам обов'язково дізнатися, як приготувати картоплю з грибами під сметанним соусом. Га...