Рецепт Картопля по-ліонськи

Рецепт Картопля по-ліонськи
Кількість порцій: 4 Час приготування: 50 хв.
Дуже простий, але тим не менш цікаві рецепт смаженої картоплі по-ліонськи.

опис приготування:

Цей рецепт допоможе урізноманітнює Ваш стіл і позбутися від нудної вареної картоплі. Картопля по-ліонськи додасть привабливості будь-якої страви. А якщо Ви додасте до нього шинку і солодкий червоний перець, Приправи тертим сиром і поставити на гриль на кілька хвилин, Ви отримаєте блюдо, гідне короля.

  • картоплі— 600 грам
  • цибулини— 2 штуки
  • оливкового масла— 4 Ст. ложки
  • Сіль і перець— — За смаком
  • петрушки— 50 грам
Картопля по-ліонськи - фото крок 1 1. Картоплю почистити і відварити 20 хвилин, щоб він був готовий, але ще трохи твердоват. Остудити під холодною проточною водою, порізати кружальцями.

Картопля по-ліонськи - фото крок 2 2. В той час, як картопля буде варитися, почистити цибулю і дрібно його нарізати. розігріти 2 ст.л. оливкового масла в сковорідці на середньому вогні, додати порізану цибулю і смажити, поки він не стане золотисто-коричневого кольору. Це займе приблизно 10 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб цибуля рівномірно присмажився з усіх боків.

Картопля по-ліонськи - фото крок 3 3. Прибрати смажену цибулю зі сковорідки, додати дві що залишилися столові ложки оливкової олії і картопля. Якщо Ваша сковорідка недостатньо велика, Ви можете посмажити картоплю в два підходи. Злегка посипати картопля сіллю і перцем і смажити до золотисто-коричневого кольору. Час від часу перевертайте, щоб картопля присмажився з обох сторін (10-15 хвилин).

Картопля по-ліонськи - фото крок 4 4. Коли картопля буде золотисто-коричневого кольору, додайте цибулю в сковорідку і перемішайте. готувати ще 3 хвилини. Покласти картоплю по-ліонськи в блюдо і приправити петрушкою.

Подібні рецепти

Картопля «Dofinua»

Торт таврійський

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля «герцогиня»

Картопля «герцогиня»

Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...

Картопля гратен

Картопля гратен

Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...

Картопля з Дофіне

Картопля з Дофіне

Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...