Рецепт Короп по-староруський
Короп по-староруський — страва, рецептом якого зі мною поділилася моя бабуся. їй, в свою чергу, цей рецепт теж передав хтось із її предків. Так що рецепт — автентичний і дійсно древній.
опис приготування:
короп — НЕ лосось, його смачно приготувати ще вміти треба. Рецепт коропа по-староруський в нашій родині є традиційним, і коли наші рибалки привозять хорошого свіжого коропа, ні у кого навіть не виникає питання, як будемо його готувати.
Автентичність рецепта по книгам і т.д. не перевіряла, проте до чого ці книги, якщо я точно знаю, що саме так коропа готували мої пра-пра-прадіди?:)
Бажаю удачі в приготуванні. сподіваюся, мій рецепт вам сподобається :
- Картопля— 1 кілограм
- сіль— 1 Чайна ложка
- Рослинна олія— 30 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- бульйон рибний— 50 мілілітрів
- часник— 2 зубчики
- Лавровий лист— 1 штука
- короп— 1,2 кілограма
- Борошно пшеничне— 100 грам
- Вершкове масло— 70 грам
- кріп— 10 грам
- Сир твердих сортів— 100 грам
Кусочки рыбы солим и обваливаем в муке, после чего обжариваем в масле с двух сторон на большом огне.
Картофель чистим, отвариваем и разминаем вилкой. Пюре делать не надо — просто разминаем.
Беремо форму для випікання, снизу выкладываем картофель, йому — кусочки обжаренной рыбы.
Кольца лука обжариваем в сливочном масле до золотистости.
Сверху на рыбу выкладываем кольца лука.
На сухой сковороде слегка подсушиваем муку.
Добавляем в сковороду сливочное масло и немного (50 мл) рибного бульйону. Томим на медленном огне минут 5-7.
Затем добавляем в соус укроп и мелко нарубленный чеснок. Еще минуту томим — і знімаємо з вогню.
Получившимся соусом заливаем нашу форму для выпекания. Зверху присипаємо тертим сиром — і в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. І все — готово! подавати гарячим.
Подібні рецепти
Короп з жаровні
Рецепт приготування рибної страви з горіхами і зеленню. опис приготування: Риба ретельно очищається від луски, промивається. У ній робиться з боку спини невеликий надріз, через який слід вийняти всі нутрощі. А також хребетні кістки рибини. Як тільки це зроблено, короп фарширується через цей же...
Короп копчений
Пропонується простий рецепт, як приготувати коропа копченого на грилі. Трохи вміння потрібно, щоб з звичайного коропа отримати кулінарний шедевр, гідний захоплення. Дуже смачна риба! опис приготування: Для того щоб приготувати копченого коропа, вам знадобиться кілька рибин і підготовлений для ...
Короп в часниковому соусі
Соковитий короп в гострому часниковому соусі зробить ваш вечерю незабутнім. опис приготування: Очищеного коропа нарізати на порційні шматки. Подрібнити через м'ясорубку цибулю, часник і петрушку, все змішати. Підсмажити борошно в розігрітому оливковому маслі. Додати холодної води і розмішати, ...
Короп в клярі
Короп в клярі — відмінне блюдо, приготоване на сковороді. Риба поєднується зі всілякими гарнірами: картоплею, макаронами, крупами. Виходить дуже ситно і просто, до того ж, швидко готується! опис приготування: Приготуємо коропа в клярі в домашніх умовах. Попередньо промиваємо коропа і нарізаємо...
Короп, запечений в сметані
Якщо чоловік привіз вам з риболовлі хороший улов, то вам знадобиться мій рецепт. Як приготувати коропа запеченого в сметані, Будь ласка, прочитайте нижче. Дуже добре виходить блюдо. опис приготування: Це "; рибне щастя" дуже подобається чоловічій половині нашої сім'ї. Оскільки тут немає, як ка...