Рецепт Консервовані зелені помідори
Консервованими стиглими томатами нікого не здивуєш, а ось їх зелені зібратися здатні зробити справжній фурор! Смак консервованих зелених помідорів — неповторний. А зробити їх — просто!
опис приготування:
Інгредієнти і пропорції мого рецепту розраховані на одну трилітрову банку. Помідорів потрібно стільки, щоб заповнити банку, а не за вказаною в рецепті вазі. Адже вони бувають різної форми і різного розміру. смачно (і зручно) їсти консервовані зелені помідори маленького і середнього розміру. Тому рекомендую великі залишити дозрівати.
Зелені помідори ідеально підходять в якості гарніру до м'ясних страв, в салати.
Отже, консервацію наших помідорів почнемо з… банок!
1. Простерилизуйте банки.
2. промийте помідори, листя хрону і гілочки кропу.
3. На дно стерильних банок викладіть листя хрону, очищені зубчики часнику, гілочки зелені, додайте масло і оцет. викладіть помідори.
4. цибулю очистіть, наріжте кільцями, викладіть на помідори.
5. Закип'ятіть воду з сіллю, цукром і спеціями. Залийте отриманим розчином помідори.
6. Банки з помідорами накрийте кришками і простерилизуйте протягом 25 хвилин. Потім загорніть і переверніть на ковдру. Укутайте банки і дозвольте їм охолонути.
Консервовані зелені помідори зберігайте в темному і прохолодному місці.
От і все — тепер ви знаєте, як консервувати зелені помідори.
Смачного!
- помідори— 1,5-2 кілограма
- вода— 1,5 мілілітра
- сіль— 1,5 Ст. ложки
- цукор— 3 Ст. ложки
- Перець горошком— — За смаком
- Лавровий лист— 2-3 штук
- Рослинна олія— 3 Ст. ложки
- Зубчики часнику— 2-3 штук
- оцет— 100 грам
- листя хрону— 1-2 штук
- гілочки кропу— 1-2 штук
- цибулина— 1 штука
Зелені помідори ідеально підходять в якості гарніру до м'ясних страв, в салати.
Отже, консервацію наших помідорів почнемо з… банок!
1. Простерилизуйте банки.
2. промийте помідори, листя хрону і гілочки кропу.
3. На дно стерильних банок викладіть листя хрону, очищені зубчики часнику, гілочки зелені, додайте масло і оцет. викладіть помідори.
4. цибулю очистіть, наріжте кільцями, викладіть на помідори.
5. Закип'ятіть воду з сіллю, цукром і спеціями. Залийте отриманим розчином помідори.
6. Банки з помідорами накрийте кришками і простерилизуйте протягом 25 хвилин. Потім загорніть і переверніть на ковдру. Укутайте банки і дозвольте їм охолонути.
Консервовані зелені помідори зберігайте в темному і прохолодному місці.
От і все — тепер ви знаєте, як консервувати зелені помідори.
Смачного!
Подібні рецепти
Консервовані помідори, як свіжі
Заготовки я особливо люблю. Вони припадають дуже до речі в зимову пору, коли свіжих овочів не так вже й багато. Особливо люблю закусочні гостренькі помідори. Ці - саме такі. опис приготування: рецепт простий, а помідори будуть радувати вас в будь-який час року. Дивіться покроковий рецепт. по...
Консервовані помідори з перцем
Відмінний варіант для заготовки на зиму. Додайте в звичайну заготівлю помідор кілька штрихів і ви отримаєте оригінальне, смачне і ароматне блюдо, яке можна закатати в банку. опис приготування: Прийшла пора подумати про заготовках на зиму. Сьогодні займемося помідорами з перцем. Простерилизуйте...
Консервовані помідори з яблуками
помідори, законсервовані за цим рецептом володіють незвичайним яблучним ароматом, а помідори і розсіл виходять надзвичайно смачними. рекомендую! опис приготування: За даним рецептом пропоную вам приготувати консервовані помідори з чудовим ароматом терпких яблук. Така заготовка доведеться до ре...
Консервовані помідори
Консервовані запашні помідори. Рецепт заготовки на зиму. опис приготування: 1. Помістити в стерильну банку часник, зелень і перець горошком. Поверх щільно покласти ретельно промиті томати. 2. Розчинити сіль і цукор в 1,2 л гарячої води, залити в каструлю і довести до кипіння. Залити помідори г...
Консервовані помідори черрі
Смачні і мініатюрні консервовані помідори черрі завжди прикрасять ваш обід або вечерю. Крім того — це відмінна закуска. Беріть на замітку мій рецепт! опис приготування: Заготовити консервовані помідори черрі на зиму досить легко. Використовуйте мій рецепт, який готується без стерилізації. Це з...