Рецепт Кебаб з ягням

Рецепт Кебаб з ягням
Кількість порцій: 8 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування кебаба з м'яса ягняти, маринованого в йогурті з лимонним соком.

опис приготування:

Кебаб - смажене м'ясо, популярне в країнах Близького Сходу, Закавказзя і Центральної Азії. Традиційно для кебаба використовується яловичина, але в залежності від місцевих звичаїв може використовуватися будь-яке інше м'ясо.

  • простого йогурту— 450 грам
  • оливкового масла— 1/4 склянки(плюс масло для гриля)
  • цедри лимона— 1 Чайна ложка
  • свіжого листя розмарину— 5 Ст. ложок
  • солі— 1 Чайна ложка
  • свежемолотого чорного перцю— 1/2 чайних ложки
  • ягняти— 900 грам
  • червона цибулина— 1 штука
  • лаваші— За смаком
  • огірок— 1 штука(кус Dzadziki)
  • солі— 1 Чайна ложка(кус Dzadziki)
  • грецького йогурту— 420 грам(кус Dzadziki)
  • свіжовичавленого лимонного соку— 2 Ст. ложки(кус Dzadziki)
  • білого винного оцту— 1 Ст. ложка(кус Dzadziki)
  • свіжого кропу— 1 Ст. ложка(кус Dzadziki)
  • часнику— 1 1/2 чайних ложки(кус Dzadziki)
  • свежемолотого чорного перцю— 1/2 чайних ложки(кус Dzadziki)
Кебаб з ягням - фото крок 1 1. змішати йогурт, оливкова олія, лимонну цедру, лимонний сік, подрібнений розмарин, сіль і чорний перець у великій мисці. Нарізати ягняти кубиками розміром 3,5 см і викласти в йогуртовую суміш. переконайтеся, що все м'ясо покрите сумішшю. Накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на ніч або на термін до двох днів.

Кебаб з ягням - фото крок 2 2. Розігріти гриль на середньому вогні. Розрізати червону цибулину на 8 частин, а потім кожну скибочку - на 3-4 частини. нанизати 3-4 шматка ягняти на шампури, чергуючи з цибулею. Посипати шашлик з обох сторін сіллю і чорним перцем. Обсмажувати на гарячому грилі протягом 10-15 хвилин, перевертаючи 2 або 3 рази.

Кебаб з ягням - фото крок 3 3. Приготувати соус дзадзікі. Натерти огірок на тертці. Подрібнити кріп і часник. Викласти огірок в миску і додати сіль. Дати постояти принаймні на 15 хвилин. Викласти огірок на чистий кухонний рушник і ретельно віджати. змішати огірок, грецький йогурт, лимонний сік, винний оцет, кріп, часник і мелений перець. соус готовий. підсмажити лаваші, змастити їх приготовленим соусом дзадзікі. Викласти поверх соусу м'ясо ягняти, згорнути лаваш і відразу ж подавати.

Подібні рецепти

Кебаб з баклажанами

Тостадас з ягням

Рецепт приготування кебаба з баклажанами. Дуже незвичайний і дуже смачний рецепт, за яким можна приготувати кебаб з баклажанами. опис приготування: Основними інгредієнтами для приготування цієї страви є баклажани і фарш. Ніяких складнощів в приготуванні страви виникнути не повинно. баклажани...

Кофта-кебаб у лаваші

Кофта-кебаб у лаваші

Кофта-кебаб у лаваші — це суміш фаршу, овочів і спецій? загорнуті в лаваш. Зовні кофта-кебаб дуже схожі на млинці. Готуємо кебаби і загортаємо в лаваш з овочами. смачно, просто смакота! опис приготування: Фарш для кофта-кебаб у лаваші потрібно добре вимішати, щоб він не розвалювався на паличка...

Кебаб в пергаменте

Кебаб в пергаменте

Кебаб в пергаменте или, як його ще називають, бумажный кебаб — блюдо турецкой кухни. Готувати його легко і просто. Есть два способа приготовления бумажного кебаба. Об одном из них я сегодня и расскажу. опис приготування: Кебаб в пергаменте — очень вкусное, сочное и ароматное блюдо турецкой кух...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...