Рецепт Картопля смажена
Не знаю, як смачно посмажити картоплю? розповідаю, як правильно готується смажену картоплю — м'який, ароматний і смачний. Ідеальний російський гарнір до багатьох страв.
опис приготування:
Смажена картопля є дуже популярним і поширеним видом гарніру. це універсальне, просте і завжди доступне блюдо.
Для смаження краще вибирати картоплю среднеразварівающіхся сортів, так як він добре зберігає форму. Використовуйте сковороди з товстим дном або товстостінні емальовані каструлі.
Подають смажену картоплю з солоними огірками, помідорами, маринованими грибами, капустяним салатами, зеленню, різними м'ясними стравами і т. d.
- картоплини великі— 4-5 штук
- Цибуля— 1/2 штуки
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
- сіль, перець— — За смаком
Картофель необходимо очистить и нарезать сперва на продольные пластинки толщиной где-то 0,5-1 см.
Затем каждую пластинку разрезаем на тонкие кусочки, як на картоплю фрі.
Замачиваем минут на 5-10 нарезанный картофель в холодной воде, чтобы из картошки вышел лишний крахмал.
Затем обязательно просушите картофель бумажным полотенцем — иначе забрызгаете всю кухню.
Мелко нарезаем половину луковицы.
Розтоплюємо в сковороді вершкове масло, кладем в него мелко нарезанный лук.
помішуючи, обсмажуємо до золотистого.
Затем добавляем в сковороду картофель и растительное масло.
перемішуємо.
Накрываем крышкой и жарим на быстром огне около 5 хвилин.
Затем уменьшаем огонь до среднего и готовим картофель еще около 15 хвилин, перемешивая через каждые 3-4 хвилини.
Коли картопля майже готовий, его можно посолить. Солить в начале приготовления не рекомендую — картофель развалится и выпустит все соки, станет сухим.
Пробуем на вкус крупный кусочек картофеля, якщо готове — то снимаем с огня.
Смачного!
Подібні рецепти
Смажена картопля з цибулею і морквою
Гурмани люблять використовувати лук-шалот замість ріпчастої цибулі. Спробуйте приготувати курку з цибулею-шалот і морквою. опис приготування: Натерти курку сіллю і перцем, посипати з обох сторін з борошном. Розігріти сковороду на середньому вогні. Смажити курку до коричневого кольору, від 8 д...
Картопля «Ajoli»
У цьому рецепті мова піде про смаженому картоплі з часниковим соусом. Картопля буду готувати в духовці, розповім як зробити його красивим і хрустким. Плюс дуже смачний часниковим соус! дивіться! опис приготування: Отже, розповідаю вам, як приготувати "; Картопля "; Айолі ";. Для смаження карто...
Картопля «Dofinua»
Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...
Картопля, фарширований сиром
М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...
Картопля «герцогиня»
Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...