Рецепт Картопля смажена

Рецепт Картопля смажена
Кількість порцій: 4 Час приготування: 35 хв.
Не знаю, як смачно посмажити картоплю? розповідаю, як правильно готується смажену картоплю — м'який, ароматний і смачний. Ідеальний російський гарнір до багатьох страв.

опис приготування:

Смажена картопля є дуже популярним і поширеним видом гарніру. це універсальне, просте і завжди доступне блюдо.

Для смаження краще вибирати картоплю среднеразварівающіхся сортів, так як він добре зберігає форму. Використовуйте сковороди з товстим дном або товстостінні емальовані каструлі.

Подають смажену картоплю з солоними огірками, помідорами, маринованими грибами, капустяним салатами, зеленню, різними м'ясними стравами і т. d.


  • картоплини великі— 4-5 штук
  • Цибуля— 1/2 штуки
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • сіль, перець— — За смаком
Картопля смажена - фото крок 1 складові.

Картопля смажена - фото крок 2 Картофель необходимо очистить и нарезать сперва на продольные пластинки толщиной где-то 0,5-1 см.

Картопля смажена - фото крок 3 Затем каждую пластинку разрезаем на тонкие кусочки, як на картоплю фрі.

Картопля смажена - фото крок 4 Замачиваем минут на 5-10 нарезанный картофель в холодной воде, чтобы из картошки вышел лишний крахмал.

Картопля смажена - фото крок 5 Затем обязательно просушите картофель бумажным полотенцеминаче забрызгаете всю кухню.

Картопля смажена - фото крок 6 Мелко нарезаем половину луковицы.

Картопля смажена - фото крок 7 Розтоплюємо в сковороді вершкове масло, кладем в него мелко нарезанный лук.

Картопля смажена - фото крок 8 помішуючи, обсмажуємо до золотистого.

Картопля смажена - фото крок 9 Затем добавляем в сковороду картофель и растительное масло.

Картопля смажена - фото крок 10 перемішуємо.

Картопля смажена - фото крок 11 Накрываем крышкой и жарим на быстром огне около 5 хвилин.

Картопля смажена - фото крок 12 Затем уменьшаем огонь до среднего и готовим картофель еще около 15 хвилин, перемешивая через каждые 3-4 хвилини.

Картопля смажена - фото крок 13 Коли картопля майже готовий, его можно посолить. Солить в начале приготовления не рекомендуюкартофель развалится и выпустит все соки, станет сухим.

Картопля смажена - фото крок 14 Пробуем на вкус крупный кусочек картофеля, якщо готове — то снимаем с огня.

Картопля смажена - фото крок 15 Смачного!

Подібні рецепти

Курка смажена з цибулею-шалот і морквою

Смажена картопля з цибулею і морквою

Гурмани люблять використовувати лук-шалот замість ріпчастої цибулі. Спробуйте приготувати курку з цибулею-шалот і морквою. опис приготування: Натерти курку сіллю і перцем, посипати з обох сторін з борошном. Розігріти сковороду на середньому вогні. Смажити курку до коричневого кольору, від 8 д...

Картопля «Ajoli»

Картопля «Ajoli»

У цьому рецепті мова піде про смаженому картоплі з часниковим соусом. Картопля буду готувати в духовці, розповім як зробити його красивим і хрустким. Плюс дуже смачний часниковим соус! дивіться! опис приготування: Отже, розповідаю вам, як приготувати "; Картопля "; Айолі ";. Для смаження карто...

Картопля «Dofinua»

Картопля «Dofinua»

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля «герцогиня»

Картопля «герцогиня»

Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...