Рецепт Картопля (пюре)

Рецепт Картопля (пюре)
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Пюре з картоплі - улюблений гарнір багатьох з нас і незамінний атрибут святкового столу. Але як приготувати картоплю (пюре), щоб він був дійсно смачним? Я пропоную своє рішення питання.

опис приготування:

Перепробувавши масу рецептів приготування, я зробила висновок, що смак страви залежить від сорту картоплі, який ви використовуєте. Більшість людей використовують крохмалисті сорти для картопляного пюре. Але якщо ви візьмете рожева картопля, у якого шкірка червоно-рожевого кольору, ви отримаєте зовсім інший смак пюре. Воно вийде вершковим, повітряним, зі злегка маслянистим смаком.

  • рожева картопля— 700 грам
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • вершки— 60 мілілітрів
  • Вершкове масло— 30  грам
  • молоко— 1 Ст. ложка
1 Картопля треба очистити, помити, нарізати на четвертинки і опустити в холодну підсолену воду. Варити на слабкому вогні до готовності (15-20 хвилин).

2 Поки готується картопля, розтопіть масло і підігрійте вершки. Ви можете нагріти їх разом в каструлі на плиті або в мікрохвильовій печі.

3 Коли картопля буде готовий, злийте воду і помістіть гарячу картоплю у велику миску. Налийте гарячі вершки і топлене масло на картоплю.

4 Додайте молоко і збивайте (або пюріруйте товкачем), поки маса не стане гладкою. Чи не перебивайте картопля, інакше пюре буде клейким. Додайте сіль і перець за смаком.

Подібні рецепти

Картопля «Dofinua»

Піджарка з печінки

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля «герцогиня»

Картопля «герцогиня»

Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...

Картопля гратен

Картопля гратен

Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...

Картопля з Дофіне

Картопля з Дофіне

Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...