Рецепт Курка тандури
Курка тандури - неймовірно смачне, соковите і ситне блюдо. Готується курочка в спеціальній печі тандури. Але ми використовуємо духовку. Маринування в соусі з кефіру і спецій - обов'язковий етап.
опис приготування:
Сьогодні я хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати курку тандури в звичайній духовці. звичайно, за смаком страва буде відрізнятися від курочки, приготовленої за класичним рецептом, але все ж буде неймовірно смачним. Особливу увагу приділіть спецій, їх ні в якому разі не шкодуйте, курочка повинна вийти дуже ароматною і гострої. Тільки так ви зможете відчути смак справжньої курки тандури. зазначу, що в приготуванні блюдо досить просте, вашої активності буде потрібно не більше 10 хвилин, весь інший час - це час маринування і запікання.
- Курячі стегна— 2 штуки
- кефір— 1/2 склянки
- імбир— 1/2 Ст. ложки(тертий)
- часник— 1-2 зубчиків
- лимон— 1 штука
- сіль— 1 Чайна ложка
- коріандр мелений— 1-2 чайних ложок
- Чорний перець мелений— 1/2 чайних ложки
- куркума— 1/2 чайних ложки
- паприка мелена— 2-3 чайних ложок
- орегано сушений— 1/2 чайних ложки
- зелень сушена— 1 Чайна ложка
На курячих окостах зробіть глибокі надрізи, це допоможе спецій і соусу проникнути вглиб м'яса, а також скоротить час запікання.
Змішайте сік половини лимона з паприкою, перцем, куркумою і сіллю. перемішайте.
Гарненько натріть стегенця отриманим маринадом з усіх боків і в розрізах. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Поки стегенця маринуються, підготуйте ароматний соус, в якому вони будуть пекти. Для цього змішайте кефір з соком половини лимона, додайте по 1 щіпці паприки, орегано, koriandra, sushenoy зелений. Дрібно поріжте часник, імбир дрібно поріжте або натріть на тертці. Відправте їх в соус.
Рясно змастіть соусом курячі стегенця, покладіть їх у форму для запікання і відправте в духовку на 40 хвилин. За цей час я ще 2-3 рази змащую курочку соусом, в результаті чого на стегенця утворюється щільна смачна скоринка.
Курка тандури готова. Подавайте з улюбленим гарніром і овочевим салатом. Смачного!
Подібні рецепти
Шоколадний крем-чіз
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...