Рецепт Креветки заливні
Рецепт красивою і легкої закуски з креветок і овочів для святкового столу
опис приготування:
Ставимо на плиту каструлю з водою.
нарізаємо моркву, корінь петрушки і ріпчасту цибулю. Всі овочі додаємо в каструлю на плиті.
Коли вода з овочами закипить, опускаємо туди сироморожених креветки. Солимо і варимо 8-10 хвилин.
Готові креветки охолоджуємо і звільняємо від панцира.
Тепер замочуємо желатин в 240 г холодної води. Коли крупинки желатину стануть прозорими, просіюємо їх через сито.
Відвар креветок проціджуємо і при температурі 40 градусів з'єднуємо з набряклим желатином. Доводимо суміш до кипіння і охолоджуємо.
У формочки наливаємо трохи желе і ставимо в холодильник для застигання. Після цього кладемо на дно шматочок лимона, гілочку петрушки, очищені креветки, фігурно нарізану варену моркву, зелений горошок. І заливаємо все желе. Розміщуємо формочки назад в холодильник.
Після того, як нижній шар застигне, укладаємо ще один шар креветок, солоних огірків і зелені, заливаємо желе і ставимо в холод.
Перед подачею на стіл формочку з желе краще опустити в гарячу воду, щоб желе легко відійшло від країв.
Окремо можна подати соус з хроном або гірчицею.
Смачного!
- креветки сыромороженые— 500 грам
- желатин— 40 грам
- горошок консервований— 5 Ст. ложок
- морква— 2 штуки
- огірки солені— 2 штуки
- лимон— 1 штука
- сіль— — За смаком
- зелень петрушки— — За смаком
нарізаємо моркву, корінь петрушки і ріпчасту цибулю. Всі овочі додаємо в каструлю на плиті.
Коли вода з овочами закипить, опускаємо туди сироморожених креветки. Солимо і варимо 8-10 хвилин.
Готові креветки охолоджуємо і звільняємо від панцира.
Тепер замочуємо желатин в 240 г холодної води. Коли крупинки желатину стануть прозорими, просіюємо їх через сито.
Відвар креветок проціджуємо і при температурі 40 градусів з'єднуємо з набряклим желатином. Доводимо суміш до кипіння і охолоджуємо.
У формочки наливаємо трохи желе і ставимо в холодильник для застигання. Після цього кладемо на дно шматочок лимона, гілочку петрушки, очищені креветки, фігурно нарізану варену моркву, зелений горошок. І заливаємо все желе. Розміщуємо формочки назад в холодильник.
Після того, як нижній шар застигне, укладаємо ще один шар креветок, солоних огірків і зелені, заливаємо желе і ставимо в холод.
Перед подачею на стіл формочку з желе краще опустити в гарячу воду, щоб желе легко відійшло від країв.
Окремо можна подати соус з хроном або гірчицею.
Смачного!
Подібні рецепти
Овочевий торт з буряком
Для любителів страв з морепродуктів цей рецепт стане фаворитом. сьогодні розповім, як приготувати креветки аргентинські за особливим рецептом. Креветки вийдуть дуже ароматними і ніжними. опис приготування: Це дивовижне блюдо, яке є не тільки дуже ситним, але ще і шалено смачним. Креветки також...
Креветки барбекю
Смажені креветки - це завжди безпрограшна гаряча закуска. опис приготування: Для приготування цієї страви краще всього вибирати великі креветки - королівські або тигрові. Креветки барбекю можуть стати відмінною закускою до пива або фуршетного столу, також їх можна використовувати як доповнення...
Креветки, смажені на гілках розмарину
Рецепт приготування креветок. кількість порцій: 2 варених тигрових креветок— 12 штук гілочки розмарину— 4 штуки соєвого соусу— 50 мілілітрів стручки червоного гострого перцю— 0,5 штуки кореня імбиру— 1 штука(1см) лимонного соку— 2 чайних ложки меду— 1 Ст. ложка помідорів чері— 8 штук розма...
Креветки до пива
Якщо Ви збираєтеся компанією попити пиво, то закуска за цим рецептом здивує і порадує вас і ваших гостей. Креветки до пива — все просто і геніально. Це смачно, ситно і головне дуже смачно. опис приготування: Дуже легко готуються креветки до пива. Раджу в магазині креветки вибирати середнього р...
Креветки під коньяком
Один з моїх найулюбленіших способів приготування креветок — це креветки під коньяком. смачно, досить просто і оригінально. рекомендую спробувати! опис приготування: Рецепт присвячується всім таким же божевільним любителям морепродуктів і особливо креветок, як я. цей рецепт, креветки під коньяк...