Рецепт Копчене м'ясо в коптильні

Рецепт Копчене м'ясо в коптильні
Кількість порцій: 15-20 Час приготування: 4 дн. 10 г. 0 хв.
Любіть копченості та частенько купуєте їх в магазині? Пропоную забути про магазинному копченому м'ясі і зробити його самостійно. розповідаю, як приготувати копчене м'ясо в коптильні.

опис приготування:

Є різні види коптильні: для будинку або для природи. Вони відрізняються розмірами і не тільки. Копчене м'ясо можна подавати, нарізавши шматочками, з томатним, гірчичним або майонезним соусами. Воно добре замінить покупну ковбасу, також його можна подати до будь-якого гарніру. Приготування м'яса займає кілька днів.

  • Чорний мелений перець— 6 Ст. ложок(3 столові ложки для маринаду, 3 столові ложки для панірування)
  • Koriandr— 4 Ст. ложки(3 столові ложки для маринаду, 1 для панірування)
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • Лавровий лист— 1 Чайна ложка
  • гвоздика— 1 Чайна ложка
  • Грудинка— 10-12 кілограм(м'ясо)
  • паприка— 1 Ст. ложка
  • часниковий порошок— 1 Ст. ложка
  • цибулевий порошок— 1 Ст. ложка
  • кріп— 1 Чайна ложка
  • Гірчичний порошок— 1 Чайна ложка
  • Червоний мелений перець— 1 Чайна ложка
1 для маринаду: в мисці змішайте сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр, гвоздику і лавровий лист, цукровий пісок.

2 М'ясо вимийте і викладіть на дошку, з усіх боків натріть отриманою сумішшю, потім перекладіть в пакет або пластиковий контейнер.

3 Помістіть м'ясо на 4 дня в холодильник, не забувайте перевертати м'ясо два рази на день.

4 Через необхідний час дістаньте м'ясо і дістаньте його з пакета, гарненько промийте під проточною водою, потім помістіть в каструлю і залийте холодною водою. Залиште м'ясо на 2 годину, кожні 30 хвилин міняйте воду, потім дістаньте з води і витріть насухо.

5 для панірування: змішайте чорний мелений перець, koriandr, паприка, часниковий і цибульний порошки, дрібно нарізану кріп, гірчицю, подрібнене насіння селери, червоний перець.

6 Рясно натріть отриманою сумішшю грудинку з усіх боків.

7 Домашню коптильню розігрійте до 107 градусів, потім викладіть дубову деревину. Після того як дерево згорить і утворюється дим, викладіть грудинку жирової частина до верху.

8 Коптити м'ясо близько 6 годин, спеціальним градусником перевірте температуру грудинки: коли вона досягне 165 градусів, тоді її і діставайте.

9 Перекладіть м'ясо в спеціальну жаровню з решіткою і піддоном. Поставте жаровню на вогонь і влийте воду (з 2,5 сантиметрів). Після закипання накрийте м'ясо фольгою і готуйте 1,5-2 годину (до внутрішньої температури 180 градусів), при необхідності доливайте воду.

10 Перекладіть грудинку на обробну дошку і наріжте тонкими шматочками, смачного!

Подібні рецепти

Копчене м'ясо в домашніх умовах

Абрикоси з кефіром

Немає гриля або коптильні? Це ще не привід відмовлятися від копченого м'яса! Готуємо смачне копчене м'ясо в домашніх умовах за допомогою мультиварки за допомогою цього рецепта. опис приготування: м'ясо, копчене в мультиварці виходить досить соковитим, ароматним, але не жирним, адже масла ми не...

Копчення риби в коптильні

Копчення риби в коптильні

Знайти в продажу натуральну копчену рибку без додавання різної хімії не так і просто. Хочете бути впевнені в її якості? Тоді пропоную вам зробити рибу самостійно. Тим більше, що це нескладно. опис приготування: Копчення риби в коптильні в домашніх умовах - процес хоч і простий, але вимагає поп...

Копчення свинячих реберець в коптильні

Копчення свинячих реберець в коптильні

Хочу вам розповісти, як же відбувається копчення свинячих реберець в коптильні в домашніх умовах. У мене ось на дачі виявилася стара коптильня, — гріх було не скористатися! Дуже смачно вийде! опис приготування: взагалі, що стосується такого простого рецепту копчення свинячих реберець в коптиль...

Крильця в коптильні

Крильця в коптильні

Одна з переваг копчених крилець в тому, що вони стоять зовсім недорого. А закоптивши їх в коптильні гарячим способом, можна отримати просто дивну закуску. опис приготування: Якщо до вас на дачу нагрянули гості - це відмінний привід приготувати до пивка чудові копчені крильця. Спочатку промийте...

Курка, копчена в коптильні

Курка, копчена в коптильні

Копченості - кращий винахід людства, напевно. Принаймні в області кулінарії. Приготовлені своїми руками вони знаходять особливий смак. опис приготування: Таким способом можна коптити не тільки гомілки, але і стегна, стегенця або навіть цілу курку. Але у мене сьогодні під рукою виявилися саме г...