Рецепт Консервування помідорів на зиму

Рецепт Консервування помідорів на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 30 хв.
помідори — універсальний продукт на нашому столі в будь-який час року. А приготувати консервовані помідори на зиму дуже просто!

опис приготування:

Існує багато рецептів консервування помідорів на зиму, але у кожного свої смакові переваги — хтось любить послаже, кому-то по душі кислі, а кому — головне, щоб без оцту. Помідори по цьому рецепту люблять все за їх солодкість, аромат і натуральний томатний смак. Дуже смачними виходять також морква, перець і цибулю. Я додаю багато цукру, тому і помідори і овочі стають солодкими і пряними. Зберігати банки можна в погребі чи в коморі при кімнатній температурі.

  • помідори— За смаком
  • Цибуля ріпчаста— 1  штук(На одну банку.)
  • Перець болгарський— 2 штуки(На одну банку.)
  • морква— 1 штука(На одну банку.)
  • зелень петрушки— 2-3 штук(На одну банку.)
  • Запашний перець— 3-4 штук(На одну банку.)
  • цукор— 100 грам(На одну банку.)
  • оцет 9%  — 100 грам(На одну банку.)
  • сіль— 50 грам(На одну банку.)
1 Підготуйте і добре помийте помідори. Якщо у помідорів є хвостики, можна їх залишити, гарненько промивши гілочки.

2 Цибулю і моркву поріжте кільцями і покладіть на дно 3-х літрової банки. Перець можна порізати на 2-4 частини і теж покласти на дно. Також відправляйте туди петрушку.

3 Зверху овочів викладайте помідори до самого верху банки. Потім залийте все окропом. В залежності від того, наскільки щільно лежать помідори, в банку може увійти 1,5 л води або більше. Накрийте кришкою і дайте трохи охолонути.

4 Коли вода стане теплою — злийте її в каструлю і поставте на вогонь. Поки вода закипає потрібно додати сіль, цукор і оцет, щоб вони добре розчинилися.

5 Залийте готовим розсолом банки і закатати.

6 На підстилку поставте банки кришками вниз і добре укутайте, щоб вони повільно остигає.

Подібні рецепти

Консервування огірків на зиму

Аджика без помідорів на зиму

Немає нічого кращого холодною зимою, як домашні соління. Сьогодні я розповім вам, як консервувати огірки на зиму. У підсумку ви отримаєте хрусткі і смачні огірки на всі випадки життя. опис приготування: Перевага цього рецепта полягає в тому, що огірки можна зберігати тривалий час, при цьому во...

Кетчуп з помідорів і яблук на зиму

Кетчуп з помідорів і яблук на зиму

Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...

Карпаччо з помідорів

Карпаччо з помідорів

Найпростіший спосіб долучитися до традиційної італійської кухні — це приготувати карпаччо. Найчастіше для цього використовують м'ясо або рибу, але я пропоную вам зробити його зі звичайних помідорів. опис приготування: Якщо згадати традиційний рецепт, то карпаччо, то його прийнято готувати з си...

Кетчуп з помідорів

Кетчуп з помідорів

Домашній кетчуп з помідорів не йде ні в яке порівняння з магазинним. він — свіжий, ароматний, не містить консервантів. Такий кетчуп з помідорів можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів. опис приготування: У кетчуп з помідорів можна додати улюблені спеції на свій смак. А варити його можна...

«кобра» з помідорів

«кобра» з помідорів

Пікантні заготовки в моїй родині мають великий успіх. Щороку, я обов'язково роблю "; Кобру" з помідорів. рецепт старий, з радянських часів, коли така закуска була обов'язковою на свято. опис приготування: принадність рецепта, на мій погляд, полягає в тому, що зелень можна додавати абсолютно рі...