Рецепт Класичний шоколадно-банановий торт
Шоколадно-банановий торт - один з найпопулярніших за кількістю замовлень десертів в кафе і ресторанах. Цей рецепт допоможе вам створити власне диво.
опис приготування:
борошно, какао, соду і ванілін перемішуємо.
Беремо блендер і розминаємо банани в масу.
додаємо йогурт. перемішуємо. Збиваємо масло з цукром .
Вводимо яєчні жовтки по одному. З'єднуємо з бананової масою.
Поступово всипаємо борошно, какао, соду і ванілін.
Замішуємо однорідне тісто.
Окремо збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну . З'єднуємо їх з рештою тестом .
Перекладаємо тісто в змащену форму і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Перед тим, як дістати корж перевіряємо його сірником на готовність.
Тепер готуємо крем. Збиваємо вершки з цукровою пудрою і додаємо в них сметану. Потім кидаємо в крем дрібно нарізаний шматочками банан і перемішуємо.
Основу нарізаємо на 3-4 скибочки по горизонталі залежно від її розміру.
Промащуємо перший корж половиною крему, потім зверху кладемо другий корж і наносимо залишки крему. Накриваємо торт третім коржем без крему.
збиваємо 80 мл вершків з цукровою пудрою. Намазуємо вершками боки торта і його верх. За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо візерунками край торта.
Нарізаємо банани на тонкі кружальця. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і злегка обсмажуємо шматочки бананів з одного боку.
Присипаємо їх цукром і перевертаємо. Через кілька моментів банани стануть карамелевими.
Заливаємо апельсиновий сік в банани і даємо їм згасити в цьому соку 1-2 хвилини на маленькому вогні. Забираємо банани на блюдечко, а солодкий соус випаровуємо до стану густуватої карамелі.
Викладаємо банани на торт і зверху поливаємо остиглим соусом.
Ставимо торт в холодильник на 2-3 годину.
Смачного!
- вершкове масло— 200 грам(120-на корж+2 ст.л. для верху)
- банани— 3 штуки(для коржа)
- цукор— 200 грам
- яйце— 3 штуки(для коржа)
- кефір— 100 грам
- мука— 200 грам
- какао— 3 Ст. ложки
- сіль— 1/3 чайних ложки
- сода— 3/4 чайних ложки
- розпушувач— 1/2 чайних ложки
- ванілін— — Щепоток
- вершки для збивання— 300 мілілітрів(220-для крему + 80 для верху)
- цукрова пудра— 4 Ст. ложки(3-для крему + 1 для верху)
- крем— 3/4 склянки
- банан дуже стиглий— 1 штука(для крему)
- банани зелені— 3 штуки(для верху)
- коричневий цукор— 3 Ст. ложки
- апельсиновий сік— 150 мілілітрів
Беремо блендер і розминаємо банани в масу.
додаємо йогурт. перемішуємо. Збиваємо масло з цукром .
Вводимо яєчні жовтки по одному. З'єднуємо з бананової масою.
Поступово всипаємо борошно, какао, соду і ванілін.
Замішуємо однорідне тісто.
Окремо збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну . З'єднуємо їх з рештою тестом .
Перекладаємо тісто в змащену форму і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Перед тим, як дістати корж перевіряємо його сірником на готовність.
Тепер готуємо крем. Збиваємо вершки з цукровою пудрою і додаємо в них сметану. Потім кидаємо в крем дрібно нарізаний шматочками банан і перемішуємо.
Основу нарізаємо на 3-4 скибочки по горизонталі залежно від її розміру.
Промащуємо перший корж половиною крему, потім зверху кладемо другий корж і наносимо залишки крему. Накриваємо торт третім коржем без крему.
збиваємо 80 мл вершків з цукровою пудрою. Намазуємо вершками боки торта і його верх. За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо візерунками край торта.
Нарізаємо банани на тонкі кружальця. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і злегка обсмажуємо шматочки бананів з одного боку.
Присипаємо їх цукром і перевертаємо. Через кілька моментів банани стануть карамелевими.
Заливаємо апельсиновий сік в банани і даємо їм згасити в цьому соку 1-2 хвилини на маленькому вогні. Забираємо банани на блюдечко, а солодкий соус випаровуємо до стану густуватої карамелі.
Викладаємо банани на торт і зверху поливаємо остиглим соусом.
Ставимо торт в холодильник на 2-3 годину.
Смачного!
Подібні рецепти
Шоколадно-вишневий торт з вершками
Карпаччо — це італійська холодна закуска, яка полонила весь світ своєю простотою і вишуканим смаком. Хочу поділитися з вами, як приготувати карпаччо класичний, справжній, з самої Італії. опис приготування: Рецепт класичного карпаччо я дізналася від італійки, яка жила з нами по сусідству. Вона ...
Класичний бісквіт
Рецептів приготування бісквітів існує величезна кількість. Сьогодні я поділюся з вами класичним рецептом, за яким бісквіт завжди виходить ніжним, пишним, добре піднімається і не осідає. опис приготування: Класичний бісквіт готується всього з трьох інгредієнтів: яєць, цукру і борошна. Але дуже ...
Класичний чізкейк з шоколадом
Любіть сирні (чаклунка) десерти? Кращим рішенням буде спекти чізкейк. Є безліч варіантів його приготування, одним з таких рецептів я і поділюся. опис приготування: Чізкейк в домашніх умовах - це просто і смачно. Хочу сказати відразу, що одним шматочком Ви точно не відбудетеся! До речі, крекери...
Класичний десерт «Крем-брюле»
З великою впевненістю можу сказати, що цей десерт - один з найбільш вдалих варіантів для свята або полудня. Рекомендую всім рецепт приготування класичного десерту «Крем-брюле». опис приготування: Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт «Крем-брюле», ви його вже знайшли. Десерт цей не дуже складний, а...
Класичний Кир Рояль
Рецепт приготування відомого у всьому світі королівського французького коктейлю, володіє аристократичним видом і неповторним смаком. опис приготування: Не турбуйтеся, якщо у вас немає під рукою лікеру з чорної смородини та білого ігристого вина зі старих шато Франції. що, ми не французька знат...