Рецепт Класичний шоколадно-банановий торт

Рецепт Класичний шоколадно-банановий торт
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Шоколадно-банановий торт - один з найпопулярніших за кількістю замовлень десертів в кафе і ресторанах. Цей рецепт допоможе вам створити власне диво.

опис приготування:

борошно, какао, соду і ванілін перемішуємо.

Беремо блендер і розминаємо банани в масу.

додаємо йогурт. перемішуємо. Збиваємо масло з цукром .

Вводимо яєчні жовтки по одному. З'єднуємо з бананової масою.

Поступово всипаємо борошно, какао, соду і ванілін.

Замішуємо однорідне тісто.

Окремо збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну . З'єднуємо їх з рештою тестом .

Перекладаємо тісто в змащену форму і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Перед тим, як дістати корж перевіряємо його сірником на готовність.

Тепер готуємо крем. Збиваємо вершки з цукровою пудрою і додаємо в них сметану. Потім кидаємо в крем дрібно нарізаний шматочками банан і перемішуємо.

Основу нарізаємо на 3-4 скибочки по горизонталі залежно від її розміру.

Промащуємо перший корж половиною крему, потім зверху кладемо другий корж і наносимо залишки крему. Накриваємо торт третім коржем без крему.

збиваємо 80 мл вершків з цукровою пудрою. Намазуємо вершками боки торта і його верх. За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо візерунками край торта.

Нарізаємо банани на тонкі кружальця. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і злегка обсмажуємо шматочки бананів з одного боку.

Присипаємо їх цукром і перевертаємо. Через кілька моментів банани стануть карамелевими.

Заливаємо апельсиновий сік в банани і даємо їм згасити в цьому соку 1-2 хвилини на маленькому вогні. Забираємо банани на блюдечко, а солодкий соус випаровуємо до стану густуватої карамелі.

Викладаємо банани на торт і зверху поливаємо остиглим соусом.

Ставимо торт в холодильник на 2-3 годину.

Смачного!


  • вершкове масло— 200 грам(120-на корж+2 ст.л. для верху)
  • банани— 3 штуки(для коржа)
  • цукор— 200 грам
  • яйце— 3 штуки(для коржа)
  • кефір— 100 грам
  • мука— 200 грам
  • какао— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1/3  чайних ложки
  • сода— 3/4  чайних ложки
  • розпушувач— 1/2  чайних ложки
  • ванілін— — Щепоток
  • вершки для збивання— 300 мілілітрів(220-для крему + 80 для верху)
  • цукрова пудра— 4 Ст. ложки(3-для крему + 1 для верху)
  • крем— 3/4  склянки
  • банан дуже стиглий— 1 штука(для крему)
  • банани зелені— 3 штуки(для верху)
  • коричневий цукор— 3 Ст. ложки
  • апельсиновий сік— 150 мілілітрів
борошно, какао, соду і ванілін перемішуємо.

Беремо блендер і розминаємо банани в масу.

додаємо йогурт. перемішуємо. Збиваємо масло з цукром .

Вводимо яєчні жовтки по одному. З'єднуємо з бананової масою.

Поступово всипаємо борошно, какао, соду і ванілін.

Замішуємо однорідне тісто.

Окремо збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну . З'єднуємо їх з рештою тестом .

Перекладаємо тісто в змащену форму і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Перед тим, як дістати корж перевіряємо його сірником на готовність.

Тепер готуємо крем. Збиваємо вершки з цукровою пудрою і додаємо в них сметану. Потім кидаємо в крем дрібно нарізаний шматочками банан і перемішуємо.

Основу нарізаємо на 3-4 скибочки по горизонталі залежно від її розміру.

Промащуємо перший корж половиною крему, потім зверху кладемо другий корж і наносимо залишки крему. Накриваємо торт третім коржем без крему.

збиваємо 80 мл вершків з цукровою пудрою. Намазуємо вершками боки торта і його верх. За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо візерунками край торта.

Нарізаємо банани на тонкі кружальця. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і злегка обсмажуємо шматочки бананів з одного боку.

Присипаємо їх цукром і перевертаємо. Через кілька моментів банани стануть карамелевими.

Заливаємо апельсиновий сік в банани і даємо їм згасити в цьому соку 1-2 хвилини на маленькому вогні. Забираємо банани на блюдечко, а солодкий соус випаровуємо до стану густуватої карамелі.

Викладаємо банани на торт і зверху поливаємо остиглим соусом.

Ставимо торт в холодильник на 2-3 годину.

Смачного!


Подібні рецепти

Карпаччо класичний

Шоколадно-вишневий торт з вершками

Карпаччо — це італійська холодна закуска, яка полонила весь світ своєю простотою і вишуканим смаком. Хочу поділитися з вами, як приготувати карпаччо класичний, справжній, з самої Італії. опис приготування: Рецепт класичного карпаччо я дізналася від італійки, яка жила з нами по сусідству. Вона ...

Класичний бісквіт

Класичний бісквіт

Рецептів приготування бісквітів існує величезна кількість. Сьогодні я поділюся з вами класичним рецептом, за яким бісквіт завжди виходить ніжним, пишним, добре піднімається і не осідає. опис приготування: Класичний бісквіт готується всього з трьох інгредієнтів: яєць, цукру і борошна. Але дуже ...

Класичний чізкейк з шоколадом

Класичний чізкейк з шоколадом

Любіть сирні (чаклунка) десерти? Кращим рішенням буде спекти чізкейк. Є безліч варіантів його приготування, одним з таких рецептів я і поділюся. опис приготування: Чізкейк в домашніх умовах - це просто і смачно. Хочу сказати відразу, що одним шматочком Ви точно не відбудетеся! До речі, крекери...

Класичний десерт «Крем-брюле»

Класичний десерт «Крем-брюле»

З великою впевненістю можу сказати, що цей десерт - один з найбільш вдалих варіантів для свята або полудня. Рекомендую всім рецепт приготування класичного десерту «Крем-брюле». опис приготування: Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт «Крем-брюле», ви його вже знайшли. Десерт цей не дуже складний, а...

Класичний Кир Рояль

Класичний Кир Рояль

Рецепт приготування відомого у всьому світі королівського французького коктейлю, володіє аристократичним видом і неповторним смаком. опис приготування: Не турбуйтеся, якщо у вас немає під рукою лікеру з чорної смородини та білого ігристого вина зі старих шато Франції. що, ми не французька знат...