Рецепт Класичний бісквіт
Рецептів приготування бісквітів існує величезна кількість. Сьогодні я поділюся з вами класичним рецептом, за яким бісквіт завжди виходить ніжним, пишним, добре піднімається і не осідає.
опис приготування:
Класичний бісквіт готується всього з трьох інгредієнтів: яєць, цукру і борошна. Але дуже часто я читаю відгуки і коментарі, що бісквіт не піднявся, не пропекся, хоч і готували в правильній пропорції інгредієнтів. Але в приготуванні бісквіту дуже важливі як правильні пропорції, так і спосіб збивання і змішування продуктів. Так що виконуйте все строго за рецептом, і у вас вийде відмінний бісквіт, з якого можна приготувати шикарний торт до свята, тістечка для дітей, і навіть печиво. Далі читайте мій покроковий рецепт, як приготувати класичний бісквіт, і сміливо приступайте до роботи - у вас все вийде!
- яйця курячі— 6 штук(середнього розміру)
- борошно— 180 грам
- цукор— 160 грам
Жовтки відокремте від білків. Білки помістіть у високу склянку для збиваючи, він повинен бути обов'язково чистим і сухим.
Жовтки спочатку збийте віночком на невеликих оборотах, а потім перетріть разом з цукром до освітлення маси і збільшення її в об'ємі.
Ось такою має вийти цукрово-жовткова маса.
До цієї маси ще раз просійте борошно. Але поки не перемішуйте, нехай так постоїть.
А поки збийте білки до утворення міцної піни. Спочатку збивайте на невеликих оборотах, а потім додайте швидкості і збивайте до утворення стійких піків. На весь процес піде близько 10 хвилин.
Акуратно лопаткою перекладіть білкову піну до решти продуктів і буквально кількома рухами перемішайте все. Рухатися треба в одну сторону. Це дуже важливий етап. Якщо ви будете занадто інтенсивно або довго перемішувати бісквітне тісто, ви Присад його, а корж не підніметься так, як треба.
Усе, печиво тісто готове.
Перелийте його в форму для випічки, застелену пергаментом. Зверніть увагу, змащувати стінки не потрібно, бісквіт при випіканні буде рости, чіпляючись за стінки, а потім не присяде. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта та 180 градусів. Надішліть в неї бісквіт на 25 хвилин. Готовність перевіряйте сірником або дерев'яною паличкою.
Коли бісквіт буде готовий, переверніть його догори дном і поставте на якусь опору. Це додатково вбереже бісквіт від опадання під час охолодження.
Щоб легко вийняти бісквіт, пройдіться ножем по колу. бісквіт готовий. Розріжте його вздовж навпіл, просочіть цукровим сиропом і змастіть кремом. Прикрасьте за бажанням. Приємного чаювання!
Подібні рецепти
Риба, запечена в тесті в духовці
Карпаччо — це італійська холодна закуска, яка полонила весь світ своєю простотою і вишуканим смаком. Хочу поділитися з вами, як приготувати карпаччо класичний, справжній, з самої Італії. опис приготування: Рецепт класичного карпаччо я дізналася від італійки, яка жила з нами по сусідству. Вона ...
Класичний чізкейк з шоколадом
Любіть сирні (чаклунка) десерти? Кращим рішенням буде спекти чізкейк. Є безліч варіантів його приготування, одним з таких рецептів я і поділюся. опис приготування: Чізкейк в домашніх умовах - це просто і смачно. Хочу сказати відразу, що одним шматочком Ви точно не відбудетеся! До речі, крекери...
Класичний десерт «Крем-брюле»
З великою впевненістю можу сказати, що цей десерт - один з найбільш вдалих варіантів для свята або полудня. Рекомендую всім рецепт приготування класичного десерту «Крем-брюле». опис приготування: Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт «Крем-брюле», ви його вже знайшли. Десерт цей не дуже складний, а...
Класичний Кир Рояль
Рецепт приготування відомого у всьому світі королівського французького коктейлю, володіє аристократичним видом і неповторним смаком. опис приготування: Не турбуйтеся, якщо у вас немає під рукою лікеру з чорної смородини та білого ігристого вина зі старих шато Франції. що, ми не французька знат...
Класичний парфе
класичний парфе — дуже смачний і незвичайний італійський десерт, ніжний смак якого змушує полюбити ці ласощі на все життя. До речі, приготування парфе просте і дозволяє фантазувати. опис приготування: Класичний парфе робиться дуже легко і просто, не забирає дуже багато часу. єдина складність —...