Рецепт Кавовий сироп
У моїй родині всі люблять каву. І цей сироп застосовується нами в самих різних блюдах. Їм ми поливаємо бутерброди з м'яким сиром, типу "; Філадельфія ";, різну випічку, морозиво та інші десерти.
опис приготування:
Кавовий сироп для просочення бісквітів, тортів і для всіляких десертів легко можна приготувати вдома. Хочу поділитися з вами простим рецептом кавового сиропу, який готувала моя бабуся в ті часи, коли їй діставалося трохи безцінних кавових зерен. Сироп готувався по великих святах і випічка з таким сиропом втрачалася практично миттєво. розповідаю, як приготувати кавовий сироп.
1. Засипаємо мелену каву в воду і на повільному вогні варимо. Даємо готовому напою настоятися хвилин 15-20, потім проціджуємо.
2. На сковорідці на повільному вогні, постійно помішуючи, карамелізіруем цукор до світло-коричневого кольору.
3. Обережно додаємо до цукру зварений кави і добре все розмішуємо, щоб цукор розчинився. продовжуємо варити, щоб випарувалася зайва рідина. Доводимо сироп до потрібної вам консистенції. Якщо вам потрібен сироп для просочення торта — варимо хвилин 5, якщо сироп потрібен більш густим — довше.
4. Знімаємо сироп з плити і додаємо коньяк, бренди, ром — що бажаєте. Розмішуємо і все — сироп готовий. Користуйтеся на здоров'я!
- Кава мелена натуральний— 2 Ст. ложки
- вода— 1 Склянка
- цукор— 1 Склянка
- коньяк— 1 Ст. ложка
1. Засипаємо мелену каву в воду і на повільному вогні варимо. Даємо готовому напою настоятися хвилин 15-20, потім проціджуємо.
2. На сковорідці на повільному вогні, постійно помішуючи, карамелізіруем цукор до світло-коричневого кольору.
3. Обережно додаємо до цукру зварений кави і добре все розмішуємо, щоб цукор розчинився. продовжуємо варити, щоб випарувалася зайва рідина. Доводимо сироп до потрібної вам консистенції. Якщо вам потрібен сироп для просочення торта — варимо хвилин 5, якщо сироп потрібен більш густим — довше.
4. Знімаємо сироп з плити і додаємо коньяк, бренди, ром — що бажаєте. Розмішуємо і все — сироп готовий. Користуйтеся на здоров'я!
Подібні рецепти
Кавовий торт на швидку руку
Журавлинний сироп хороший для того, щоб робити з нього різні напої взимку. Журавлина корисна і відмінно виглядає в будь-якому вигляді. Колір сиропу і напою з нього — чудовий! А рецепт напрочуд простий. опис приготування: Як приготувати журавлинний сироп? 1. Журавлину слід промити, очистити від...
Кавовий чізкейк
Рецепт приготування шоколадного чизкейка з шоколадною глазур'ю, вершковим кремом з еспресо і вершкової помадкою. опис приготування: Приготування цього чізкейку зажадає у вас вправності, зате результат перевершить всі очікування! чізкейк:шоколадних вафель— 270 грам напівсолодкого шоколаду— 18...
Кавовий екстракт (2 варіанти)
Кавовий екстракт необхідний практично всім. Перший варіант - для любителів кави вранці. А другий стане в нагоді як добавка для випічки, виготовлення десертів і тортів, крему і напоїв. опис приготування: Приготувати кавовий екстракт в домашніх умовах дуже легко. Екстракт з натуральної меленої к...
Кавовий коктейль (мокко)
Рецепт приготування коктейлю "; Мокко" опис приготування: 1. Банан злегка заморозити в морозилці, очистити і порізати на невеликі гуртки. 2. У блендері змішати молоко, банан, цукор, порошок какао, кава, і ваніль. Змішати не доводячи до однорідного стану. 3. Додайте кубики льоду. банан— 1 шт...
Кавовий глінтвейн по-французьки
всі звикли, що основа глінтвейну - це червоне вино. виявляється, що існують і інші різновиди. Наприклад, ви знали, як приготувати кавовий глінтвейн по-французьки? немає? Спробуйте! опис приготування: Немає нічого кращого смачного і корисного напою, який зігріє навіть в найлютіші морози. Саме т...