Рецепт Кавовий екстракт (2 варіанти)

Рецепт Кавовий екстракт (2 варіанти)
Кількість порцій: 20 Час приготування: 20 хв.
Кавовий екстракт необхідний практично всім. Перший варіант - для любителів кави вранці. А другий стане в нагоді як добавка для випічки, виготовлення десертів і тортів, крему і напоїв.

опис приготування:

Приготувати кавовий екстракт в домашніх умовах дуже легко. Екстракт з натуральної меленої кави прекрасно замінить вам варений кава в турці, коли не буде часу для його приготування. А екстракт з сублімованого кави підходить для випічки, напоїв, десертів і просочення для тортів і тістечок. Зберігаються ці екстракти в холодильнику дуже довго.

  • кава натуральна— 200 грам( 1 варіант)
  • цукор— 350 грам(300 г - 1 варіант, 50 г - 2 варіант)
  • вода— 700 грам(600 мл - 1 варіант, 100 мл - 2 варіант)
  • кава сублімований— 50 грам(2 варіант)
кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 1 Це наші основні інгредієнти. Різниця лише в тому, що для 1 варіанти нам потрібен натуральну каву найдрібнішого помелу.
для 2 варіанти потрібен сублімований кави дуже хорошої якості.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 2 Принцип в обох варіантах один і той же.
Спочатку всипте цукор в посуд з товстим дном і варіть на повільному вогні до золотистої карамелі.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 3 1 спосіб. Зніміть з вогню, всипте мелену каву і перемішайте.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 4 Влийте киплячу воду і перемішайте. Поверніть каструлю на вогонь і проваріть суміш до розчинення грудочок цукру (якщо вони у вас утворилися) або просто протягом однієї хвилини.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 5 2 спосіб. Сублімований кави розчиніть в киплячій воді і влийте в карамель. Робіть це акуратно, так як маса може почати бризкатися.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 6 Зніміть з вогню. Закрийте кришкою і дайте повністю охолонути. Потім перелийте в чисті , сухі, простерилізовані банки і закрийте.

кавовий екстракт (2 варіанти) - фото крок 7 Приємного кавування і готування!

Подібні рецепти

Кавовий глінтвейн по-французьки

Ванільний екстракт

всі звикли, що основа глінтвейну - це червоне вино. виявляється, що існують і інші різновиди. Наприклад, ви знали, як приготувати кавовий глінтвейн по-французьки? немає? Спробуйте! опис приготування: Немає нічого кращого смачного і корисного напою, який зігріє навіть в найлютіші морози. Саме т...

Кавовий кекс на сметані

Кавовий кекс на сметані

Цей кекс стане справжньою знахідкою для будь-якого любителя кави! ароматний, ніжний і дуже смачний, він стане яскравою родзинкою будь-якого чаювання. ось, як приготувати кавовий кекс на сметані. опис приготування: Кекс завжди служить відмінним ласощами під час будь-якого чаювання, а якщо у вас...

Кавовий лікер в домашніх умовах

Кавовий лікер в домашніх умовах

Найароматніший лікер, який ви можете приготувати в домашніх умовах, — кавовий! Для приготування напою підійде будь-який сорт меленої кави, бажано без гіркуватості. термін настоювання — 2 тижні. опис приготування: Лікер з кавою можна зберігати тривалий час в холодильнику, але витримати його пот...

Кавовий пиріг

Кавовий пиріг

Рецепт приготування ароматного кавового пирога з вершковою глазур'ю. опис приготування: Це пиріг для справжніх любителів кави. Пиріг кавовий і зовні, і всередині. борошна— 2 склянки цукру— 2 склянки солі— 1/4 чайних ложки палички масла— 2 штуки розчинної кави— 3 Ст. ложки сколотин— 1/2 склян...

Кавовий торт

Кавовий торт

Кавовий торт приготувати не дуже-то просто, але повірте — гра варта свічок. Торт виходить дивовижно смачним, його не соромно поставити на стіл для найдорожчих гостей. розкішний торт! опис приготування: Серед всіх тортів домашнього приготування, які мені доводилося готувати або пробувати у кого...