Рецепт Курка з часником в духовці

Рецепт Курка з часником в духовці
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Куряче м'ясо — ніжне і дієтичне. Воно відмінно поєднується з часником і спеціями. Курка з часником в духовці подається як на святковий стіл, так і з нагоди сімейного обіду. гарнір — за смаком.

опис приготування:

Курку для цієї страви можна взяти цілком або купити улюблені шматочки птиці. Можна готувати курку з часником в духовці, помістивши її в рукав для випічки. У готової курки виходить лимонно-часниковий смак, а м'ясо — соковите і ніжне. Таким чином курку можна готувати і на грилі, краще — філе. правда, попередньо філе курки варто 3-5 годин промаринувати в маринаді з лимонного соку, чебрець, часнику, солі і перцю.

Як приготувати курку з часником в духовці?

1. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. Промийте курячі стегна і ніжки, просушіть паперовим рушником.

2. У миску викладіть шматки курки, видавіть на них сік трьох лимонів. Очистіть зубчики часнику від шкірки і видавіть через прес часник на курку. додайте солі, свежемолотого перцю і чебрецю. Все перемішайте руками.

3. У протипригарний деко викладіть весь вміст миски (курячі стегна і ніжки зі спеціями) разом з соком. Деко відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. приблизно кожні 10 хвилин поливайте курку соком з дека. Курка буде готовою, коли її шкірка зарум'яниться, а м'ясо відскочить від кісточки (побачите це на курячих ніжках).

Курка з часником в духовці готова!

Подавайте блюдо з картоплею, рисом, свіжими або готовими овочами.

Смачного!

  • курячі стегна— 4 штуки
  • Курині ніжки— 4 штуки
  • лимони— 3 штуки
  • часник— 12-14 зубчиків
  • чебрець— 2 Ст. ложки
  • сіль— — За смаком
  • перець— — За смаком
Курку для цієї страви можна взяти цілком або купити улюблені шматочки птиці. Можна готувати курку з часником в духовці, помістивши її в рукав для випічки. У готової курки виходить лимонно-часниковий смак, а м'ясо — соковите і ніжне. Таким чином курку можна готувати і на грилі, краще — філе. правда, попередньо філе курки варто 3-5 годин промаринувати в маринаді з лимонного соку, чебрець, часнику, солі і перцю.

Як приготувати курку з часником в духовці?

1. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. Промийте курячі стегна і ніжки, просушіть паперовим рушником.

2. У миску викладіть шматки курки, видавіть на них сік трьох лимонів. Очистіть зубчики часнику від шкірки і видавіть через прес часник на курку. додайте солі, свежемолотого перцю і чебрецю. Все перемішайте руками.

3. У протипригарний деко викладіть весь вміст миски (курячі стегна і ніжки зі спеціями) разом з соком. Деко відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. приблизно кожні 10 хвилин поливайте курку соком з дека. Курка буде готовою, коли її шкірка зарум'яниться, а м'ясо відскочить від кісточки (побачите це на курячих ніжках).

Курка з часником в духовці готова!

Подавайте блюдо з картоплею, рисом, свіжими або готовими овочами.

Смачного!

Подібні рецепти

Курка в сметані з часником в духовці

Картопля зі сметаною в духовці

Курочка виходить дуже смачною і соковитою! Часник надає страві неповторний аромат. Спробуйте приготувати, а я все докладно розповім! опис приготування: Курочка в сметані дуже смачна і ніжна! У такому маринаді можна приготувати не тільки гомілки, але і будь-які інші частини курочки. навіть цілу...

Курка з помідорами і часником

Курка з помідорами і часником

Рецепт приготування італійської страви з курки з помідорами і часником. Макаронні вироби подаються як гарнір, і в результаті у вас виходить повноцінне дуже смачне друга страва. опис приготування: це — мій улюблений спосіб приготування частин курки. Коли фоткала цей рецепт, готувала курячі ніжк...

Курка в сметані з часником

Курка в сметані з часником

Способів приготування курки існує, напевно, тисячі, але, погодьтеся, курка в сметані — це вічна класика! Не знаю, як приготувати курку в сметані з часником? Легко і просто! опис приготування: Таке блюдо не гріх і на святковий стіл поставити — воно не осоромить навіть самого урочистого застілля...

Курка з часником

Курка з часником

Рецепт приготування ароматної курки з часником, соєвим соусом і червоним перцем. опис приготування: У великій каструлі нагріти масло на середньому вогні. Додати курку і смажити до золотистого кольору і хрусткої скоринки, близько 5 хвилин. Перевернути курку і смажити ще 2 хвилини. Викласти гото...

Курка з цибулею, картоплею і часником

Курка з цибулею, картоплею і часником

Рецепт приготування ароматної смаженої курки з молодою картоплею, червоною цибулею, часником, лимоном і чебрецем. опис приготування: Попередньо розігріти духовку до 230 градусів. Розрізати курку на 8 частин і грудку навпіл хрест-навхрест. Розрізати молода картопля навпіл або на 4 частини. Роз...