Рецепт Копчений муксун

Рецепт Копчений муксун
Кількість порцій: 4 Час приготування: 7 г. 0 хв.
Копчена риба — найсмачніша закуска. Хоча ми звикли купувати копченості в магазині або на ринку, найкраще освоїти науку копчення і самому готувати цей делікатес - так вигідніше і цікавіше.

опис приготування:

Копчена риба - це дуже смачна закуска. Якщо ви вирішили приготувати її в домашніх умовах, найзручнішим способом буде метод гарячого копчення. Це більш швидкий спосіб. Саме таким способом будемо готувати рибу муксун. У нього є один недолік - таку рибу слід вжити в їжу протягом 5-7 діб. Але з такою смакотою такі терміни зовсім не проблема - вона зникне з холодильника значно швидше.

1. рибу випатрати, відріжте голову і ретельно промийте.

2. Приготуйте розсіл з розрахунку 100 грам солі на літр води. Помістіть муксун в розсіл на 4 години і поставте в прохолодне місце.

3. Потім промийте рибу і обсушити.

4. Тепер підготуємо рибу до копчення - через рот до хвоста введіть в тушку тонку дерев'яну паличку, саму тушку обв'яжіть шпагатом.

5. Помістіть тушки в коптильню, насипте вільхові тирса і коптити на маленькому вогні протягом 3-х годин. Температура диму повинна бути близько 70-80 градусів.

Потім остудіть копчений муксун і подайте на стіл. Смачного!


  • риба муксун— 2 кілограма
  • вода— За смаком
  • сіль— За смаком
Копчена риба - це дуже смачна закуска. Якщо ви вирішили приготувати її в домашніх умовах, найзручнішим способом буде метод гарячого копчення. Це більш швидкий спосіб. Саме таким способом будемо готувати рибу муксун. У нього є один недолік - таку рибу слід вжити в їжу протягом 5-7 діб. Але з такою смакотою такі терміни зовсім не проблема - вона зникне з холодильника значно швидше.

1. рибу випатрати, відріжте голову і ретельно промийте.

2. Приготуйте розсіл з розрахунку 100 грам солі на літр води. Помістіть муксун в розсіл на 4 години і поставте в прохолодне місце.

3. Потім промийте рибу і обсушити.

4. Тепер підготуємо рибу до копчення - через рот до хвоста введіть в тушку тонку дерев'яну паличку, саму тушку обв'яжіть шпагатом.

5. Помістіть тушки в коптильню, насипте вільхові тирса і коптити на маленькому вогні протягом 3-х годин. Температура диму повинна бути близько 70-80 градусів.

Потім остудіть копчений муксун і подайте на стіл. Смачного!


Подібні рецепти

Короп копчений

Муксун в духовці

Пропонується простий рецепт, як приготувати коропа копченого на грилі. Трохи вміння потрібно, щоб з звичайного коропа отримати кулінарний шедевр, гідний захоплення. Дуже смачна риба! опис приготування: Для того щоб приготувати копченого коропа, вам знадобиться кілька рибин і підготовлений для ...

Копчений карась

Копчений карась

Якщо ви збираєтеся всією сім'єю або з друзями зібратися на природі і влаштувати маленьке свято, то ось вам чудовий рецепт карасів гарячого копчення на відкритому повітрі. опис приготування: Що може бути краще, ніж зібрати звий сім'єю на природі і вже тоді точно не обійтися без цього чудового р...

Копчений крем-суп з кабачками

Копчений крем-суп з кабачками

Перші страви є необхідною складовою нашого життя. І хочеться їх якось урізноманітнити. Тому сьогодні пропоную приготувати ось такий смачний супчик для вашого обіду. опис приготування: Дуже смачний, ароматний і ситний супчик. Смак дуже ніжний і вершковий. При подачі можна додати трохи сухариків...

Копчений сулугуні на сковороді

Копчений сулугуні на сковороді

Напевно багато хто пробував сир фрі. Я ось довго намагалася відтворити це кулінарне диво в домашніх умовах, так і з'явився цей простий рецепт копченого сулугуні на сковороді! Смачний і соковитий! опис приготування: Такий копчений сулугуні на сковороді в домашніх умовах повчає просто незвичайни...

Копчений сир

Копчений сир

Якщо у вас є вдома коптильня - вам дуже пощастило. Адже вас чекає безліч смачних і ароматних продуктів, які можна приготувати з її допомогою. наприклад, будинки просто можна зробити копчений сир. опис приготування: Перед вами — спрощений рецепт приготування копчено сиру з готового твердого сир...