Рецепт Копчені реберця

Рецепт Копчені реберця
Кількість порцій: 15-20 Час приготування: 12 г. 0 хв.
Любіть натуральні і смачні закуски? Тоді пропоную вам простий рецепт копчених реберець. Їх можна приготувати для великої компанії, а величезний плюс в тому, що вони відмінно зберігаються.

опис приготування:

Приготувати копчені реберця в домашніх умовах насправді дуже просто. Якщо ж у вас немає коптильні, можна повторити цей рецепт і зробити ребра в духовці. Запікати їх найкраще в рукаві, але можна просто на решітці.

  • реберця— 3 кілограма
  • цибулина— 2-3 штук
  • часник— 5-6 зубчиків
  • пиво— 1 літр(можна замінити водою)
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • оцет— 5 Ст. ложок
  • Томатна паста— 3 Ст. ложки
  • мед— 2-3 Ст. ложок
  • перець— 1 щіпка
  • базилік— 1 щіпка
  • Гострий перець— 1 щіпка
  • Koriandr— 1 щіпка
  • кмин— 1 щіпка
копчені реберця - фото крок 1 1. Рецепт приготування копчених реберець починається з маринаду, який потрібно зробити за 10-12 годин до основного процесу. У глибокій мисці або будь-який інший посуді необхідно розмістити вимиті і обсушені ребра. Очистити і нарізати цибулини, часник. Додати рослинне масло, оцет і мед. Томатну пасту розвести водою (близько 100 мілілітрів) і додати до ребер. всипати перець, базилік, koriandr, кмин і базилік. При бажанні можна додати трохи свіжої зелені. Надіслати в холодильник мінімум на 10 годин, щоб ребра як слід просочилися маринадом.

копчені реберця - фото крок 2 2. При бажанні можна за цей час 1-2 рази перевернути ребра, щоб маринад вбирався рівномірно.

копчені реберця - фото крок 3 3. Коптильню необхідно розігріти заздалегідь. На дно можна всипати трохи тирси — це додасть додатковий аромат реберцям.

копчені реберця - фото крок 4 4. Налити пиво і близько 250 мілілітрів і розмістити грати з реберцями.

копчені реберця - фото крок 5 5. Накрити кришкою і відправити на маленький вогонь. Щоб копчені реберця в домашніх умовах як слід проготовілісь, знадобиться близько 3 годин. Якщо вогонь буде занадто сильним, то ребра можуть висохнути або просто згоріти. Готовність можна перевірити ножем — реберця повинні бути абсолютно м'якими. Подавати до столу їх можна в якості основної страви або закуски до пива, наприклад.

Подібні рецепти

Копчені свинячі реберця

Салат з капусти смачненький

Рецепт для справжніх чоловіків — це апетитні, соковиті і шалено смачні копчені свинячі реберця! Дивіться рецепт приготування, діставайте свій мангал або коптильню - і вперед за справу! опис приготування: Кому як, а мені реберця свинячі найбільше подобаються гарячого копчення. Щоб їх приготуват...

Копчені крильця

Копчені крильця

соковиті, але хрусткі, золотисті і ароматні крильця — мрія всіх любителів пива і не тільки. З нашим рецептом копчених крилець ви зможете приготувати їх прямо зараз! опис приготування: Так як на крилах м'яса мало, то готуються вони досить швидко. Для приготування копчених крилець ще хочу поділи...

Копчені курячі грудки

Копчені курячі грудки

Рецепт приготування копчених курячих грудок. Відмінний рецепт для отримання копчених курячих грудок в домашніх умовах. опис приготування: У приготуванні копчених курячих грудок використовують мелену корицю, оливкова олія, морську сіль, імбир і соєвий соус. Виходить ароматне і смачне блюдо. Ч...

Копчені курячі шлунки

Копчені курячі шлунки

Іноді в магазині можна зустріти такий продукт, як копчені курячі шлунки. Спробуйте приготувати його самостійно - запевняю, у вас вийде смачніше і корисніше ніж в магазині. пробуйте! опис приготування: Готувати дуже просто, а завдяки рідкому димі вам навіть не знадобиться коптильня. Отже, прист...

Копчені овочі

Копчені овочі

Легкий гарнір до м'яса для вашого літнього меню. Рекомендую рецепт копчених овочів. опис приготування: В принципі, будь-які овочі можна готувати на грилі. Для приготування копчених овочів нам знадобляться шпажки, соус будь (соєвий, або кисло-солодкий якийсь). Намагайтеся підбирати овочі, які п...