Рецепт Червоний м'ясної соус
Червоний м'ясної соус дістався нам в якості спадщини радянської кулінарії. Хто з нас не пам'ятає макарони або пюре з котлетою, политі цим соусом? Пропоную його класичний рецепт.
опис приготування:
Приготувати червоний м'ясний соус дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Це класичний варіант соусу і він може стати основою для приготування інших соусів, додавайте в нього різні інгредієнти — гриби, овочі, спеції і він заграє зовсім іншими фарбами. Соус чудово підходить до м'яса, рибі, птиці.
- Коричневий м'ясний бульйон— 1 літр
- Цибуля— 1 штука
- Рослинна олія— 1 Ст. ложка
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- борошно— 1 Ст. ложка
- цукор— 5 грам
- вода— 10 грам
- сіль— 0,5 чайних ложки
Для соусу приготуйте коричневий м'ясний бульйон. Для цього обсмажте до коричневого кольору в сковороді без масла м'ясні кісточки (будь-які) і цибулю, розрізаний на дві половинки.
Викладіть обсмажені кісточки і цибулю в каструлю, залийте водою і зваріть м'ясний бульйон, потім його процідіть.
Обсмажте в сковороді без масла столову ложку борошна до кремового кольору.
Від загальної кількості бульйону відокремте приблизно один стакан, остудіть його до температури не вище 50 градусів, всипте в нього обсмажену муку.
розмішайте, щоб не було грудочок.
У сковороду влийте рослинне масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю і томатну пасту.
Додайте обсмажену пасту з цибулею в бульйон.
Влийте туди ж бульйон з обсмаженої борошном, все розмішайте і поставте варитися на 30-40 хвилин при мінімальному нагріві.
Приготуйте "; жжёнку" з 5 грам цукру і 10 мл. води, влийте її в соус, після цього можна соус посолити за смаком, при бажанні поперчити.
Протріть і процідіть соус в піалу.
Червоний м'ясної соус готовий, його можна подавати до столу. Смак просто чудовий, як в дитинстві, спробуйте самі!
Подібні рецепти
Кекс сирний з яблуками
На замітку господиням хочу запропонувати нескладний і дуже класний спосіб, як приготувати червоний соус на основі запечених в духовці томатів. ароматний, пікантний і приголомшливо смачний. Спробуйте! опис приготування: Цей класний соус можна використовувати в якості добавки до м'яса, овочам, м...
Червоний борщ без капусти
Червоний борщ без капусти популярний у багатьох господинь. У ньому досить інших інгредієнтів, які з успіхом замінюють капусту. Наприклад, пастернак додає борщу неповторний аромат, порей - солодкість. опис приготування: Спробуйте приготувати борщ за цим рецептом, він вам обов'язково сподобаєтьс...
Червоний борщ
Це легендарне блюдо знають і люблять багато! Перед його приголомшливим смаком і неперевершеним ароматом мало хто встоїть. Пропоную вам свій варіант приготування класичного українського борщу! опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування червоного борщу. Український борщ завжди б...
Коктейль «червоний, білий, синій»
Рецепт приготування коктейлю "; Червоний, білий, синий". опис приготування: Помістіть бананові шматки, полуницю, ягоди чорниці, молоко, ванільний екстракт, йогурт, і кубики льоду в блендер. Доведіть до однорідного стану. Можна злегка остудити. великого банана— 0,5 штуки(розрізані на шматки і...
Червоний оксамитовий пиріг
Рецепт приготування незвичайного пирога червоного кольору. опис приготування: Цей оригінальний пиріг не тільки красивий, але і незвичайно ніжний і смачний. Ваші гості оцінять його по достоїнству! цукру— 1 Склянка солі— 1 Чайна ложка яйця— 2 штуки сколотин— 1 Склянка ванільного екстракту— 1 ...