Рецепт Київський торт по ГОСТу
Сьогодні я розповім вам, як приготувати київський торт по ГОСТу — це дуже простий рецепт. Торт поверне вам приємні спогади з дитинства. Приступаємо до приготування!
опис приготування:
Готовий тортик необхідно охолодити в холодильнику протягом години, а краще двох-трьох. Прикрашайте торт на свій смак. Я використовувала залишки двох видів крему. Торт виходить хрустким, в міру просоченим і дуже смачним. Відмінно підійде до чаю!
- яєчні білки— 200 грам
- Obžarennyj funduk— 150 грам
- борошно— 45 грам
- цукор— 235 грам(50 г — до горіхів, 185 г — до білків)
- Вершкове масло— 250 грам(крем )
- молоко— 150 грам
- яйця— 1 штука
- цукор— 225 грам
- Ванільний цукор— 10 грам
- какао— 10 грам
- коньяк— 1 Ст. ложка
Яєчні білки збиваємо міксером в пишну піну, додаємо цукор і продовжуємо збивати до піків.
Додаємо горіхову суміш до яєчних білків, ретельно перемішуємо.
Форми для випікання застилає пергаментом, ділимо яєчно-горіхове тісто на дві частини. Випікаємо два коржі протягом 2 годин при температурі 150 градусів.
Тепер готуємо крем. Для сиропу змішуємо 150 гр молока і 1 яйце, проціджуємо, щоб позбутися від плівок, кладемо 225 г пісочний (можна додати 10 г ванільного цукру), ставимо на повільний вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння і варимо до легкого загустіння. Змішуємо всі інгредієнти, крім какао. Я поділяю крем на дві частини, в одну додаємо какао, таким чином отримуємо два види крему. Промащуємо перший корж світлим кремом.
Накриваємо другим коржем, змащуємо його темним кремом з какао.
Обрізаємо зайве і подрібнюємо за допомогою блендера в крихту.
Змащуємо бортики торта кремом, прикрашаємо крихтою і відправляємо в холодильник на кілька годин. Приємного чаювання!
Подібні рецепти
Справжній київський торт
Багато з нас з самого дитинства люблять радянську випічку. Вона знайома багатьом людям, і її часто продають в магазинах. Деякі рецепти можна повторити у себе вдома. наприклад, як цей доступний варіант. опис приготування: Я описала, як приготувати кекс "; Столичний" по ГОСТу. Головна його фішка...
Куряча котлета по ГОСТу
Найпростіший набір інгредієнтів для курячих котлет ви зустрінете в цьому рецепті з радянських кулінарних книг. Але наскільки ж вони смачні, як в дитинстві! Хрустка скоринка і ніжне м'ясо всередині! опис приготування: Для приготування фаршу потрібно використовувати суміш м'яса грудки і ніжок. н...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...