Рецепт Стрибки
Кулайда - блюдо чеської кухні, яке являє собою грибний суп на сметані. Як приготувати кулайду в домашніх умовах? Спробуйте мій рецепт приготування цього смачного і ситного супу!
опис приготування:
У Чехії рецепт приготування кулайди відрізняється від регіону до регіону, але є кілька ключових моментів: цей суп завжди вариться на основі картоплі і грибів. Грибов можгут використовуватися відразу кілька видів в одній страві. Цей суп готують завжди густим, загустителем в ньому служить борошно. У кулайду обов'язково додають приправу: кмин і свіжий кріп, а також вершковий продукт: молоко, вершки або сметану. Також для додання кислинки додають оцет. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати кулайду.
- гриби— 150 грам
- Картопля— 3 штуки
- Ріпчаста цибуля— 1 штука
- Рослинна олія— 20 мілілітрів
- крем— 3 Ст. ложки
- Борошно пшеничне— 1 Ст. ложка
- оцет— 1 Чайна ложка
- Вода для сметани— 0,5 склянки
- Вода для супу— 2 L
- яйце— 4 штуки
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на кубики.
очистіть картопля. Наріжте його кубиками. залийте окропом, дайте закипіти. Після закипання в каструлю помістіть кілька листочків лавра.
Поки картопля вариться, на сковороді обсмажте гриби, додайте нарізану цибулю і тушкуйте все разом.
Невелика кількість сметани помістіть в миску.
До сметані додайте столову ложку борошна.
Влийте до суміші трохи води (0,5 склянки), розведіть суміш. Це необхідно, щоб при варінні, коли ми додамо сметанним масу в киплячий бульйон, борошно не схопилася грудками.
У каструлю до картоплі додайте грибну зажарку. варіть 15 хвилин.
Влийте сметанним масу, постійно розмішуючи, щоб суміш не взялася грудками. Тепер підготуйте яйця. У чашку вбийте яйце. У киплячий суп додайте чайну ложку 3% оцту. Акуратно випустіть яйце в киплячий бульйон так, щоб жовток залишився цілим. Аналогічним чином зробите з усіма яйцями.
Приправити сіллю і poperčite вир, додайте в нього меленого кмину. Подрібніть кріп і петрушку. Додайте їх в кулайду. вимкніть вогонь.
Ось наша кулайда і готова. Це ціле мистецтво - спіймати в вершковому супі яйце пашот. На кожну порцію супу має припасти до 1 яичку.
Подібні рецепти
Бігус класичний рецепт
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...