Рецепт Коровай весільний

Рецепт Коровай весільний
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Випікання короваю на весілля — це слов'янська традиція. Його готували за особливим ритуалом великий круглої форми. Зараз ця випічка виглядає трохи по-іншому. Давайте подивимося яка вона!

опис приготування:

Відповідальна частина рецепта — замісити тісто. Це довіряли тільки заміжній жінці з дітьми. Зараз ви можете зробити це самі, просто прочитавши про те, як приготувати коровай весільний. Дріжджове тісто на молоці дуже м'яке і повітряне. Обов'язково зробіть візерунки зверху випічки.

  • дріжджі пресовані— 25 грам
  • Вершкове масло— 200 грам
  • цукор ванільний— 10 грам
  • розпушувач— 10 грам
  • молоко— 300 мілілітрів
  • яйце— 4 штуки
  • Яєчний жовток— 1 штука
  • Борошно пшеничне— 2-3 склянок
  • цукор— 1 Склянка
  • сіль— 1 щіпка
коровай весільний - фото крок 1 Зробіть опару. Розчиніть в теплому молоці дріжджі. додайте 0,5 склянки борошна і 2 ст. ложки цукру. все перемішайте. Залиште опару на 30 хвилин.

коровай весільний - фото крок 2 Потім в піднялася масу додайте яйця, решту цукру, розпушувач, сіль і ванільний цукор.

коровай весільний - фото крок 3 Розтопити масло.

коровай весільний - фото крок 4 Потім влийте його до основної маси і замісити тісто, додаючи борошно. Воно повинно бути тугим.

коровай весільний - фото крок 5 Тісто залиште під рушником в теплому місці на 1 час.

коровай весільний - фото крок 6 Основну частину готового тіста викладіть у форму для випічки.

коровай весільний - фото крок 7 З решти тіста зробіть оформлення. Сплетіть косу і виріжте квіточки. Залиште виріб на 10 хвилин. Далі змастіть його жовтком.

коровай весільний - фото крок 8 запікайте коровай 10 хвилин при 180 градусах, а потім при 150 градусах ще 30-40 хвилин. Приємного чаювання!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Весільний паску

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...