Рецепт Копченая грудинка

Рецепт Копченая грудинка
Кількість порцій: 2 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Сьогодні пропоную вам класичний рецепт маринаду і копчення свинини (грудинки). Процес дуже захоплюючий, з незмінним смачним результатом. Але спочатку поговоримо трохи про коптильні.

опис приготування:

Копчення - процес важкий і цікавий, оскільки дозволяє постійно експериментувати з маринадом і тріскою для копчення. У цьому рецепті ми розповімо про найбільш класичний, поширений вид маринаду, який однаково підходить для свинини і м'яса птиці.

  • Грудинка свиная— 600 грам
  • вода— 1000 мілілітрів
  • сіль— 100 грам
  • коріандр мелений— 0,5 чайних ложки
  • Чорний перець горошком— 10 штук
  • Лавровий лист— 2 штуки
Копченая грудинка - фото крок 1 промийте м'ясо. видаліть плівки. Розріжте на невеликі шматки.

Копченая грудинка - фото крок 2 Налийте в ємність 1 літр води.

Копченая грудинка - фото крок 3 Додайте в воду: 100 g.soli, 0,5 ложки меленого коріандру, 10 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки. Поставте маринад на вогонь, доведіть до кипіння. На малому вогні прокип'ятіть протягом 3 хвилин.

Копченая грудинка - фото крок 4 Охолодіть маринад до кімнатної температури. Опустіть в нього м'ясо і приберіть на три доби в холодильник.

Копченая грудинка - фото крок 5 Дістаньте м'ясо з маринаду і залиште годин на 5-6 провялиться. Якщо немає часу чекати, витріть його насухо паперовими рушниками.

Копченая грудинка - фото крок 6 Покладіть м'ясо в коптильню. поставте на 60 хвилин на вогонь.

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Грудинка, запечена з картоплею

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...