Рецепт Копченая грудинка
Сьогодні пропоную вам класичний рецепт маринаду і копчення свинини (грудинки). Процес дуже захоплюючий, з незмінним смачним результатом. Але спочатку поговоримо трохи про коптильні.
опис приготування:
Копчення - процес важкий і цікавий, оскільки дозволяє постійно експериментувати з маринадом і тріскою для копчення. У цьому рецепті ми розповімо про найбільш класичний, поширений вид маринаду, який однаково підходить для свинини і м'яса птиці.
- Грудинка свиная— 600 грам
- вода— 1000 мілілітрів
- сіль— 100 грам
- коріандр мелений— 0,5 чайних ложки
- Чорний перець горошком— 10 штук
- Лавровий лист— 2 штуки
Налийте в ємність 1 літр води.
Додайте в воду: 100 g.soli, 0,5 ложки меленого коріандру, 10 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки. Поставте маринад на вогонь, доведіть до кипіння. На малому вогні прокип'ятіть протягом 3 хвилин.
Охолодіть маринад до кімнатної температури. Опустіть в нього м'ясо і приберіть на три доби в холодильник.
Дістаньте м'ясо з маринаду і залиште годин на 5-6 провялиться. Якщо немає часу чекати, витріть його насухо паперовими рушниками.
Покладіть м'ясо в коптильню. поставте на 60 хвилин на вогонь.
Подібні рецепти
Грудинка, запечена з картоплею
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...