Рецепт Компот з апельсинів

Рецепт Компот з апельсинів
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 50 хв.
Даний рецепт навчить Вас швидко і легко варити компот з апельсинів. Цей освіжаючий напій обов'язково сподобається всім домашнім і гостям. Зустрічайте!

опис приготування:

Компот з апельсинів — консервується класичним способом. Найважливіше — це правильно обробити плоди апельсинів, так як компот через це може вийти гірким. Тому з особливою увагою апельсини потрібно очистити від плівочок, мембран, кісточок і білої гіркої шкірки.

Для першого зливання сиропу з банки використовуйте спеціальні пластикові кришки з дірочками — так буде і простіше і безпечніше.

Бажаю удачі!


  • Сочные апельсины— 2,5 кілограма
  • цукор— 900 грам
  • вода— 4,5 L
  • мед— 200 грам
Компот з апельсинів - фото крок 1 С лимонов снимаем острым ножом цедру. Кладем ее в отдельную посуду. Затем очищаем апельсины от волокон, мембраны и слой белой кожицы. Нарезаем плод апельсина как Вам больше нравится.

Компот з апельсинів - фото крок 2 В большую кастрюлю заливаем 4,5 літра води і доводимо до кипіння. Потім додаємо цукор, помішувати, щоб цукор повністю розтанув.

Компот з апельсинів - фото крок 3 Когда сахарный сироп готов, добавляем туда апельсиновую цедру и варим еще около 15 хвилин.

Компот з апельсинів - фото крок 4 Затем горячий сироп процеживаем через сито в отдельную посуду. Затем по чистым простерилизованным банкам раскладываем плоды апельсинов и заливаем горячим сиропом.

Компот з апельсинів - фото крок 5 Сваренную цедру апельсинов выкидываем. После того как апельсины с сиропом настоялись под прикрытой крышкой около 15 хвилин, сливаем сироп обратно в кастрюлю.

Компот з апельсинів - фото крок 6 Кастрюлю с сиропом ставим на средний огонь примерно на 10 хвилин (від моменту закипання). через 10 минут в кастрюлю добавляем 200 грам меду. кип'ятити ще 5 хвилин, помішуючи, щоб мед повністю розчинився. И снимаем кастрюлю с плиты. Горячим сиропом повторно заливаем плоды апельсинов. закочує.

Компот з апельсинів - фото крок 7 Закатанные банки переворачиваем и накрываем теплым одеялом и оставляем так на сутки.

Подібні рецепти

Конфітюр з апельсинів

Сочевиця з беконом

Всі ласуни люблять варення з ягід (а іноді і з овочів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати конфітюр з апельсинів. Він стане прекрасним доповненням до сніданку або просто чаювання. опис приготування: Нещодавно спробувала на практиці зварити конфітюр з апельсинів. Вийшло дійсно дуже сма...

Компот з абрикосів без стерилізації

Компот з абрикосів без стерилізації

Соковитий і смачний компот з абрикосів можна приготувати шляхом дворазової заливки і при цьому абсолютно не потрібно стерилізувати банки з вмістом. головне — пропарити фрукти протягом 10-15 хвилин. опис приготування: Яскравий смак абрикосового компоту сподобається всім без винятку, якщо ви від...

Компот з абрикосів

Компот з абрикосів

Компот з абрикосів — класична заготовка на рік. Напій цей освіжає в будь-який час і надає бадьорості. Зустрічайте легкий рецепт приготування компоту з абрикосів на зиму на трилітрову банку. опис приготування: Компот з абрикосів на зиму готується досить швидко і легко. Абрикоси потрібно трохи і...

Компот з калини

Компот з калини

Рецепт компоту з калини, який я хочу запропонувати можна назвати ягідно-фруктовий компотом, тому що крім калини сюди входять багато інших плоди. Я думаю, мій компот з калини вам сподобається! опис приготування: Компот з калини можна по іншому назвати — ягідний компот, але я віддаю перевагу йог...

Компот із сухофруктів з шипшиною

Компот із сухофруктів з шипшиною

Компот із сухофруктів з шипшиною допоможе вашому організму зміцнитися, підвищить імунітет. У шипшині міститься величезна кількість вітаміну С. Це відмінний засіб для профілактики захворювань. опис приготування: Хочете знати, як приготувати компот з сухофруктів з шипшиною? Тоді уважно прочитайт...