Рецепт Паска на вершках

Рецепт Паска на вершках
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Такий святковий паску на вершках виходить дуже ніжним з тонким вершковим смаком. Завдяки кавовій помадці і кокосовій стружці просто дивовижний!


опис приготування:

Для приготування паски на вершках знадобиться дріжджове тісто, яке доведеться наполягати протягом півтора-двох годин, тому плануйте час заздалегідь. А для випічки паски використовуйте банки з-під консервованих овочів або горошку.

  • Дріжджі пресовані свіжі— 25 грам
  • Вершкове масло— 60 грам
  • крем— 60 мілілітрів
  • яйця— 2 штуки(з них один білок для глазурі)
  • борошно— 400-500 грам
  • цукор— 300 грам
  • вершки— 200 мілілітрів(жирні)
  • ванілін— 1 щіпка
  • сіль— 1 щіпка
  • Цукрова пудра— 4 Ст. ложки(для помадки)
  • Какао-порошок— 1 Чайна ложка(для помадки)
  • Ізюм— 100-120 грам
  • Кокосова стружка— 4-5 Ст. ложок(можна не додавати)
Паска на вершках - фото крок 1 1. Приготуємо продукти для паски. Вершки краще брати високої жирності або на ринку натуральні.

Паска на вершках - фото крок 2 2. Прогрійте трохи вершки, якщо вони дуже густі, додайте трішки водички гарячої. розведіть дріжджі. Додайте щіпку солі.

Паска на вершках - фото крок 3 3. Всипте трохи борошна, близько склянки для опари. Цей паску готується опарним способом. Поставте в тепло. Накрийте сухим полотенечко

Паска на вершках - фото крок 4 4. Поки готується опара, можна підготувати родзинки. Залийте його окропом і нехай постоїть, розпадеться. Після чого відкиньте його на друшляк або сито, залиште стікати.

Паска на вершках - фото крок 5 5. Візьміть яйця. Відділити один білок для приготування глазурі, інша частина для тесту.

Паска на вершках - фото крок 6 6. Також поставте вершкове масло на дуже повільний вогонь. Нехай поступово тане.

Паска на вершках - фото крок 7 7. опара готова.

Паска на вершках - фото крок 8 8. Додаємо в неї інші інгредієнти: сметану, олія, цукор, яйця.

Паска на вершках - фото крок 9 9. Просіваємо пшеничне борошно. Ця дія бажано, так як мука під час просіювання насичується киснем.

Паска на вершках - фото крок 10 10. замішуємо колобок. Накриваємо рушником сухим. Ми залишаємо в теплі на годину.

Паска на вершках - фото крок 11 11. Тісто має збільшитися в кілька разів. Осадити його потрібно і знову дати підійти протягом години.

Паска на вершках - фото крок 12 12. Під час другого осаджування додаємо ізюм.

Паска на вершках - фото крок 13 13. розділити тісто 5 частин. Кладемо в змащені форми. даємо підійти, хвилин 15-20, дивіться по тесту.

Паска на вершках - фото крок 14 14. випікаємо при 180 градусах хвилин по 30-35. виймаємо, остужіваем.

Паска на вершках - фото крок 15 15. Білок збиваємо міксером до стійких піків. Частинами вводимо цукрову пудру. Також в кінці додаємо какао.

Паска на вершках - фото крок 16 16. глазур готова.

Паска на вершках - фото крок 17 17. Готові паски покрийте глазур'ю. Посипте кокосовою стружкою. Залиште для застигання. Паска на вершках готовий!

Подібні рецепти

Картопля з куркою в вершках

Шоколадний тортик

Картопля з куркою в вершках — дуже просте і смачне блюдо. Така вечеря ваша сім'я точно оцінить по достоїнству! опис приготування: Картопля з куркою в вершках — це ідеальне сімейне блюдо. Вершки просочують картопля і курку так чудово, що пальчики оближеш. Мінімум вашого часу і смачну вечерю гот...

Хресна паска

Хресна паска

Наближається один з найбільш значущих свят в календарному році і саме час подбати про хороше святковому меню. Чудовий і простий рецепт хресної паски до ваших послуг! Спробуйте! опис приготування: Приготуємо хресну паску в домашніх умовах. Щоб приготувати паску з даного рецептом, відкладіть в с...

Паска швидкого приготування

Паска швидкого приготування

настільки швидкого, що ви самі в це не повірите! Швидкий паску — це бездріжджовий паску і ще як бонус для вас — тісто без яєць і воно підніметься вдвічі при всіх цих умовах! цікаво? опис приготування: Паска виходить повітряним, солодким і дуже смачним, а часу у вас піде зовсім небагато! розпов...

Паска швидкий

Паска швидкий

Як приготувати паску швидкий? Спробуйте разом з нами. Паска найчастіше готується на опарі, яку довгий час витримують. При приготуванні стандартного паски використовують живі дріжджі. опис приготування: Паска - вид солодкого великоднього хліба. Він радикально відрізняється від кексу своєї порис...

Паска лимонний з куркумою

Паска лимонний з куркумою

Цей яскравий жовтий паску з лимонним ароматом стане прекрасним доповненням вашого святкового столу і подарує радість всій родині. опис приготування: Розводимо дріжджі в теплій воді або молоці. Втручаємося в розчинені дріжджі цукор і борошно і залишаємо до появи піни. Тепер трохи підсмажуємо го...